Υποψήφιος για υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι ο Νάσος Παπαργυρόπουλος όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε στα social media. Ο επιχειρηματίας γιος του Αργύρη Παπαργυρόπουλου και πρώην παίκτης του Survivor στο βίντεο που δημοσίευσε εξήγησε τους λόγοςυ για τους οποίους αποφάσισε να συμπληρώσει την αίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι υποψήφιος… για υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο Νάσος Παπαργυρόπουλος στο βίντεό του: «δεν μίλησα με κανένα πολιτικό αρχηγό και με κανένα κόμμα. Είδα μια ανοικτή πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει ο Στέφανος, και πιστεύω ότι αυτές οι ανοιχτές διαδικασίες προσδιορίζουν καλύτερα εμένα και γενικότερα την Ελλάδα. Αυτό που κάνουν τα παραδοσιακά κόμματα όπου οι λίγοι επιλέγουν για τους πολλούς, δεν γίνεται εδώ.

ουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση οι πολλοί μπορούν να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «ήθελα πρώτα να με επιλέξει σε μια πρώτη φάση ο Έλληνας πολίτης και μετά εάν δούμε ότι πράγματι με θέλει να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο».

Σημειώνεται πως οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ανάμεσά τους είναι το όνομα του Νάσου Παπαργυρόπουλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «πρόκειται για υποψηφίους, που έχουν ξεχωρίσει για το ακαδημαϊκό, επαγγελματικό, αλλά και κοινωνικό τους έργο και που προσδοκούν να βοηθήσουν τη χώρα μας και από μία νέα θέση, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το μήνυμα του Νάσου Παπαργυρόπουλου

«Θέλω να ανακοινώσω σε όλους τους φίλους και όσους με ακολουθούν, ότι θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και το πώς έγινε αυτό έχει πλάκα. Δεν μίλησα με κανένα πολιτικό αρχηγό και με κανένα κόμμα. Είδα μια ανοικτή πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει ο Στέφανος, και πιστεύω ότι αυτές οι ανοιχτές διαδικασίες προσδιορίζουν καλύτερα εμένα και γενικότερα την Ελλάδα. Αυτό που κάνουν τα παραδοσιακά κόμματα όπου οι λίγοι επιλέγουν για τους πολλούς, δεν γίνεται εδώ. Τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση οι πολλοί μπορούν να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή.

Έτσι λοιπόν έστειλα χωρίς να γνωρίζω κανέναν μια αίτηση με τα στοιχεία μου και τις ιδέες μου, λέγοντας για ποιον λόγο θέλω να πάω στην Ευρωβουλή, και σήμερα μου ήρθε ένα email που φαίνεται ότι με δέχθηκαν. Σήμερα δεν είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, σήμερα είμαι υποψήφιος… για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να ψηφίσει εσωκομματικά το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον ψηφιστώ και με εγκρίνουν, θα μπορέσω να πάω για ευρωβουλευτής.

Ήθελα να το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Δεν ήθελα να πάω και να γνωρίζω πολιτικούς ηγέτες, προσεγγίζοντας την θέση με αυτόν τον τρόπο. Ήθελα πρώτα να με επιλέξει σε μια πρώτη φάση ο Έλληνας πολίτης και μετά εάν δούμε ότι πράγματι με θέλει να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο αξιοκρατικό και πράγματι είχε την επιλογή όλος ο κόσμος να κάνει αυτή την αίτηση και να δείξει αυτό που έχει ώστε να επιλεγεί εσωκομματικά αλλά και με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Αν θέλετε 14 Απριλίου μπορείτε να με στηρίξετε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αν τα καταφέρουμε θα μπορέσω να σας εκπροσωπήσω, γιατί με αυτά που βλέπω τελευταία νευριάζω και λυπάμαι. Θα ήθελα να κάνω κάτι έμπρακτα, με μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια μου, η οποία δίνεται από τον ελληνικό λαό. Έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε μερικά πράγματα που είναι λυπηρά» λέει αναλυτικά στο βίντεο ο Νάσος Παπαργυρόπουλος.