Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram μια influencer που ασχολείται με τη γυμναστική, καθώς προσπαθεί να διαλύσει το μύθο της «τέλειας εμφάνισης» και του «ιδανικού σώματος» που πηγάζει από τα social media.

Η γυναίκα που ονομάζεται Liv ανήρτησε μια εικόνα που χωρίζεται σε δύο μέρη, με το αριστερό να τη δείχνει με αρκετά γυμνασμένο σώμα, καθώς έχει υποστεί επεξεργασία. Αντιθέτως, στα δεξιά διακρίνεται γυμνασμένη μεν, αλλά με πιο χαλαρό δέρμα και λίγο στομάχι, αφού αυτή είναι η πραγματική της εμφάνιση.

«Μπορεί σε εσάς να μην μοιάζει τρομακτική η διαφορά, αλλά στην πραγματικότητα είναι. Φανταστείτε εμένα ή οποιοδήποτε άλλον influencer να δημοσίευε την αληθινή του εμφάνιση, χωρίς καμία επεξεργασία. Απλώς θα μας αγνοούσατε», είπε η γυναίκα, με βάση τη Mirror.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας, όχι αυτό που βλέπετε. Δεν λέω, καλό είναι να έχετε κάποιο πρότυπο και να το ακολουθείτε, αλλά ως εκεί. Δεν πρέπει να παθιάζεστε μαζί του, πόσο μάλλον να περιστρέφεται η ζωή σας γύρω από αυτό».

Αρκετοί χρήστες συμφώνησαν μαζί της σε σχόλια που έκαναν κάτω από την ανάρτηση, όμως ορισμένοι την επέκριναν, ισχυριζόμενοι πως η επεξεργασία στις φωτογραφίες γίνεται «από τα άτομα που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα».