Το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι «Zari» το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ήδη έχει προκαλέσει διχασμό τόσο στους θαυμαστές του μουσικού διαγωνισμού όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το πρωί της Παρασκευής, η στιχουργός Εύη Δρούτσα φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha και μετά το τέλος της προβολής του βίντεο φάνηκε προβληματισμένη με την παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου να την ρωτά το λόγο.

«Σε βλέπω λίγο προβληματισμένη», είπε η Κατερίνα Καινούργιου στην Εύη Δρούτσα σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, με τη δεύτερη να απαντά: «Όχι, εκείνοι να προβληματιστούν, γιατί τώρα πια ούτε εγώ ούτε η εταιρεία μου ούτε ο Ψιμόπουλος προβληματιζόμαστε. Αυτό που έκανε η ΕΡΤ αλλά και αυτή (σ.σ.: η Μαρίνα Σάττι) είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει και θα το αλλάξουν αμέσως, διότι το “τα τα τα” και ο Ραμαντάν αυτή τη στιγμή με τον Πιτσίνιαγκα χαλάνε κόσμο σε όλα τα κράτη του κόσμου, με το “τα τα τα”. Ας πάει η κ. Σάττι με το ‘τα τα τα’…».

«Να ενημερώνονται όταν γράφουν έναν στίχο! Το ‘τα τα τα’ δεν τους ανήκει αυτή τη στιγμή, γιατί κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο με τον Ραμαντάν και τον Πιτσίνιαγκα, και δεν είναι σωστό για την ΕΡΤ.

Το αν θα κινηθώ νομικά είναι κάτι που θα το αποφασίσει η εταιρεία, η οποία έχει νευριάσει. Τι είναι αυτό λέει τώρα ξαφνικά; Εμείς κυκλοφορούμε αυτό το τραγούδι, έχει πάει πάρα πολύ καλά, το κυκλοφορούμε στο εξωτερικό. Και έρχεται κάποιος και παίρνει το ‘τα τα τα’; Τι ανέμπνευστα πράγματα είναι αυτά; Να αλλάξει τον στίχο, να βάλει κάτι άλλο, δεν με αφορά εμένα καθόλου…», συνέχισε η ίδια.

«Δεν είναι μόνο ότι είναι κλοπή, είναι ντροπή για την ΕΡΤ να το κάνει αυτό το πράγμα. Και είναι ντροπή και για τη Σάττι να δεχτεί να πει ένα τραγούδι το οποίο έχει γίνει τώρα παγκόσμια επιτυχία. Δεν ξέρω αν η εταιρεία θα κινηθεί νομικά, δεν το συζήτησα, δεν πρόλαβα. Δεν είναι ότι κλέβουν τον στίχο, αλλά δεν είναι ωραίο» τόνισε, ακόμη, η Εύη Δρούτσα.

Μα;ριάντα Πιερίδη: «Θυμίζει σαν να είναι τρία με τέσσερα τραγούδια μαζί»

Η 36χρονη Μαρίνα Σάττι με καταγωγή από το Σουδάν και την Κρήτη πρωτοεμφανίστηκε το 2016 με τη διασκευή «Κούπες» που μετρά 27 εκατομμύρια προβολές στο youtube. Είναι γνωστή για τη μίξη που κάνει με πολλούς ελληνικούς, αραβικούς και βαλκανικούς ήχους, κάτι που επιχείρησε να παρουσιάσει και με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β’ Ημιτελικού που διεξαχθεί στις 9 Μαΐου για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η Μαριάντα Πιερίδη, τραγουδίστρια, μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει χαρακτηριστικά της μουσικής που επιλέγει η Μαρίνα Σάττι.

Δηλώνοντας fan του ευρωπαϊκού διαγωνισμού η Μαριάντα Πιερίδη σχολίασε για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα λέγοντας «δεν έχει την ατάκα που έχουν το 99% των τραγουδιών της Eurovision», αλλά από την άλλη ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τραγουδιού «μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις», συμπλήρωσε η Μαριάντα Πιερίδη και τόνισε πως: «Θυμίζει σαν να είναι τρία με τέσσερα τραγούδια μαζί».