Ο Κώστας Κρομμύδας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και μίλησε για τον θάνατο της μεγαλύτερης αδερφής του, την οποία δεν γνώρισε ποτέ. Ο ηθοποιός και συγγραφέας είπε ότι η αδερφή του πέθανε από χειροβομβίδα μαζί με έναν ξάδερφό τους τη δεκαετία του 1950.

«Είμαι το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Tην πρώτη μου αδερφή δεν την έχω γνωρίσει, γιατί σκοτώθηκε πολύ μικρή με έναν τραγικό τρόπο, από χειροβομβίδα. Από τις παλιές αυτές χειροβομβίδες που ξεμένανε. Σας μιλάω τώρα για τη δεκαετία του ’50. Εγώ γεννήθηκα το ’71. Δυστυχώς, σκοτώθηκε πάρα πολύς κόσμος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά τον εμφύλιο κυρίως, γιατί μετά από χρόνια ξαναέγινε αυτό, γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας υπήρχαν παρατημένα πυρομαχικά» ανέφερε ο Κώστας Κρομμύδας.

«Κάποια από αυτά τα βρίσκαν τα παιδιά, ειδικά τις χειροβομβίδες που έμοιαζαν με παιχνίδι και ξέρεις, βγάζοντας την περόνη, δεν ξέρει ένα παιδί τι έπεται. Σκοτώθηκε μαζί με τον πρώτο μου ξάδερφο, τον Κώστα, σχεδόν επί τόπου. Μετά από 21 χρόνια γεννήθηκα. Δεν ξεπερνιέται το πένθος αυτό. Η μητέρα μου τότε ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί και ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή μαθαίνουμε ότι βρήκαν τη χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού μας» πρόσθεσε.

«Τώρα μας φαίνεται περίεργο, αλλά στα σπίτια τότε υπήρχαν όπλα, χειροβομβίδες από όλα. Δυστυχώς, τότε σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι από νάρκες», κατέληξε.