Μια χήρα γιαγιά από το Κολοράντο Σπρινγκς περίμενε τη συνταξιοδότηση, στην ηλικία, δηλαδή, των 70 χρόνων της, για να εκπληρώσει ένα από τα όνειρά της: να γίνει pole dancer. Στην 75χρονη Starr Stauffer Wise προέκυψε η επιθυμία να γίνει χορεύτρια τον Φεβρουάριο του 2021, όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα, αφού διάβασε ένα άρθρο για την Diane Martin, η οποία άρχισε να χορεύει σε στύλο στα 50 της και αργότερα ξεκίνησε να διδάσκει σε άλλους.

«Όταν διάβασα αυτό το κομμάτι, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ», είπε η συνταξιούχος στην εφημερίδα The Sun. «Μου ξύπνησε μνήμες για ένα παλιό μου όνειρο, το pole dancing, το οποίο ήταν στη λίστα μου για χρόνια, αλλά με κάποιο τρόπο έμεινε πίσω».

Αν και αρχικά αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να κάνει το συγκεκριμένο άθλημα υψηλής έντασης με το ιατρικό ιστορικό της, το οποίο περιλαμβάνει ρευματοειδή αρθρίτιδα στους καρπούς και τα χέρια της, μια παραμόρφωση στο δεξί της χέρι και την οστεοπόρωση, το έκανε ούτως ή άλλως. Έστειλε μήνυμα στην Pole Revolution – την εταιρεία της Martin – και ρώτησε αν υπήρχε περιορισμός ηλικίας. Όταν της είπαν ότι δεν υπήρχε, εγγράφηκε κατευθείαν σε ένα εισαγωγικό μάθημα.

«Δεν είχα ιδέα αν θα μπορούσα να τα καταφέρω στην ηλικία μου και με το ιατρικό μου ιστορικό, όμως όχι μόνο τα κατάφερα αλλά και “κόλλησα” σε αυτό», είπε στο βρετανικό πρακτορείο. «Δεν μπορούσα να το χορτάσω, οπότε γράφτηκα σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μαθημάτων». Η Wise όχι μόνο διασκεδάζει, κάνοντας τρία μαθήματα την εβδομάδα, αλλά είπε ότι βοήθησε στο άγχος της και τη μεταμόρφωσε σωματικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post. Η γιαγιά είπε ότι ο συγκεκριμένος χορός τη βοηθά να συγκεντρωθεί. «Τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στο μυαλό σου πρέπει να φύγουν», παρότρυνε τον κόσμο…

«Πρέπει να συγκεντρωθείς, διαφορετικά μπορεί να χάσεις τη λαβή σου, να αφήσεις το λάθος πόδι ή χέρι και να πέσεις στο πάτωμα», είπε. «Τις προάλλες προσγειώθηκα στο κεφάλι μου αρκετά δυνατά. Ευτυχώς, δεν έπαθα διάσειση». Εκτός από το pole dancing, η Wise κάνει, επίσης, μαθήματα Zumba, EGym και Silver Sneakers κάθε εβδομάδα. Ο δεύτερος στόχος της, τον οποίο δεν έχει ακόμα καταφέρει, είναι να δει μερικούς από τους φίλους και την οικογένειά της να μην της γυρίζουν την πλάτη. Ευτυχώς οι θετές εγγονές της, καθώς δεν έχει δικά της βιολογικά παιδιά, την υποστηρίζουν ολόψυχα.

Οι συμμαθητές της στο γυμνάσιο εντυπωσιάζονται με τη δύναμη και την ευκινησία της 75χρονης, καθώς ορισμένοι από αυτούς «μπορούν μετά βίας να σηκωθούν από μια καρέκλα», είπε. Επίσης, διαγράφει οποιαδήποτε «άχαρα» σχόλια βλέπει και τα «μπλοκάρει», επειδή δεν μπορεί να την ενοχλούν «τρολ».

Η γιαγιά διαγωνίζεται και έχει παραστάσεις στο East Hollywood και στο Beverly Hills. Η 75χρονη έχει εμφανιστεί ακόμη και στο Comedy Pole Show στο Λος Άντζελες. Παρά τους σχολιαστές που την επικρίνουν, η Wise είπε ότι είχε την «πιο υπέροχη εμπειρία» και έχει πείσει αρκετούς φίλους να το κάνουν. «Τι όνειρο! Τι ζωή!”» είπε στο βρετανικό πρακτορείο.