Ο Τζέιμι Ντόρναν, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «50 αποχρώσεις του γκρι», βρέθηκε στο νοσοκομείο με «συμπτώματα καρδιακής προσβολής», ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία, αφού ήρθε σε επαφή με «τοξικές κάμπιες», όπως αποκάλυψε ο φίλος του Γκόρντον Σμαρτ.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, ο 41χρονος σταρ βρισκόταν σε διακοπές με τον παρουσιαστή του «Good Morning Britain» και άλλους φίλους όταν αρρώστησε. Μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη των διακοπών του, ο Γκόρντον αποκάλυψε ότι ένιωσε κάτι σαν «μυρμήγκιασμα και γαργαλητό στο αριστερό του χέρι» και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε ανεβασμένους καρδιακούς παλμούς.

Αφού πήρε εξιτήριο, ο Γκόρντον Σμαρτ επέστρεψε στο ξενοδοχείο και βρήκε τον Τζέιμι Ντόρναν συνδεδεμένο με ιατρικό εξοπλισμό. Ο ηθοποιός του είπε ότι τα άκρα του είχαν μουδιάσει και στη συνέχεια τον πήρε ασθενοφόρο. «Αποδείχθηκε ότι ήρθαμε σε επαφή με τριχωτές κάμπιες και ήμασταν πολύ τυχεροί που βγήκαμε ζωντανοί», είπε ο Γκόρντον. Οι μικροσκοπικές τρίχες των κάμπιων έχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται θαμετοποΐνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει επώδυνους ερεθισμούς και εξανθήματα στο δέρμα, τα μάτια και το λαιμό και αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο Γκόρντον ανέφερε, επιπλέον, πως άρχισε να αισθάνεται περίεργα μετά από μια «υπέροχη» πρώτη μέρα. «Περάσαμε υπέροχα την πρώτη μέρα, παίξαμε γκολφ, βγήκαμε έξω, ήπιαμε πολύ κρασί και μετά περάσαμε στα μαρτίνι εσπρέσο», είπε. «Τέλος πάντων, την επόμενη μέρα ήμασταν όλοι εντελώς χάλια και άρχισα να νιώθω μυρμήγκιασμα στο αριστερό μου χέρι και στη συνέχεια γαργαλητό. Είμαι γιος παθολόγου και σκέφτηκα: “Αυτό είναι συνήθως το σημάδι της έναρξης καρδιακής προσβολής“».

Ανησυχώντας ότι ήταν σοβαρά άρρωστος, ο Γκόρντον πήγε σε ένα τοπικό ιατρικό κέντρο, όπου η νοσοκόμα διαπίστωσε ότι ο καρδιακός ρυθμός του ήταν εξαιρετικά υψηλός, οπότε και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο Γκόρντον είπε ότι κατέρρευσε και ξύπνησε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, συνδεδεμένος σε ένα μηχάνημα με έναν γιατρό να τον ρωτάει: «Τι έκανες νεαρέ μου;».

Στη συνέχεια ο γιατρός του ζήτησε να απαριθμήσει τι είχε πιει την προηγούμενη ημέρα, οπότε ο Γκόρντον πρόσθεσε: «Ως Σκωτσέζος στην Πορτογαλία, άρχισα να λέω: “Λοιπόν, νομίζω ότι υπήρχαν εννέα μπουκάλια λευκό κρασί, ήπια έξι μαρτίνι εσπρέσο”. Τον έβλεπα να κουνάει το κεφάλι του αηδιασμένος από αυτό που είχε μπροστά του». Όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο από το νοσοκομείο, είδε τον Ντόρναν συνδεδεμένο με ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Γκόρντον συνέχισε: «Ο Τζέιμι είπε: “Θεέ μου. Γκόρντον, περίπου 20 λεπτά αφότου έφυγες, το αριστερό μου χέρι μούδιασε, τα πόδια μου μούδιασαν και βρέθηκα σε ένα ασθενοφόρο“».

Μια εβδομάδα αργότερα, ο γιατρός τηλεφώνησε στον Γκόρντον και τον ενημέρωσε ότι τα συμπτώματα του ίδιου και του Τζέιμι μπορεί να είχαν προκληθεί από τοξικές κάμπιες. «Και αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κάμπιες στα γήπεδα γκολφ στη νότια Πορτογαλία που σκοτώνουν σκυλιά και προκαλούν καρδιακές προσβολές σε άνδρες ηλικίας 40 ετών», πρόσθεσε ο Γκόρντον.