Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Δέσποινα Μοίρου, το πρωί της Παρασκευής (12/01), στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» του Open. Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε άγνωστες -μέχρι τώρα – πτυχές της ζωής της αλλά και την αδερφή της η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

«Φροντίζω όλη μου την οικογένεια. Περνάω έναν Γολγοθά σε προσωπικό επίπεδο που δεν τον ξέρει κανείς σας. Χρόνια είναι αυτό. Δεν το έλεγα. Συντηρώ την οικογένειά μου και την αυτιστική μου αδελφή από τα 18 μου. Το όνειρό μου είναι, με όλο αυτό που βλέπετε να κάνω, να χτίσω ένα ίδρυμα για αυτιστικά παιδιά και το ζητούμενό μου είναι πώς να εκπαιδεύονται γονείς για να μεγαλώνουν παιδιά με αυτισμό. Δεν άντεξαν πια οι δικοί μου γιατί η αδελφή μου έχει πολλά σύνδρομα ταυτόχρονα με τον αυτισμό», είπε η Δέσποινα Μοίρου και συνέχισε:«Την πήρα στην Αθήνα και της έδειξα έναν καινούργιο κόσμο. Την είχα συνέχεια μαζί μου, γιατί αυτά τα παιδιά δεν τα αφήνουμε μόνα τους. Εγώ τότε έκανα γύρισμα με τον Γιάννη Μπέζο, μετά τα βράδια πήγαινα θέατρο και την είχα μαζί μου, στο πλατό. Κάποια στιγμή το αυτιστικό παιδί μού ζήτησε να κάνει έρωτα. Τυχαία με συνάντηση, με φίλο που είχε ανιψιό με πρόβλημα αυτισμού, θυμάμαι βγήκαμε έξω για ένα φαγητό και μετά ερωτεύτηκαν. Ήρθε και μου την ζήτησε και αρραβωνιάστηκαν. Έμειναν μαζί για 4- 5 χρόνια, αρραβωνιασμένοι, χώρισαν λίγο πριν φύγω για Αμερική και μετά φεύγοντας ανέβασα το παιδί επάνω και εγώ έφυγα για τα ξένα».

«Σήμερα οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Το παιδί αυτό είναι σαν παιδί μου. Δηλαδή ενώ δεν έχω κάνει παιδιά, δεν μου έδωσε ο Θεός παιδιά, έχω την ευθύνη ενός παιδιού που είναι σαν να έχω δέκα παιδιά. Το σπίτι μας κάηκε γιατί κάποιος έδινε σε ένα άρρωστο παιδί υποχρεώσεις και ευθύνες ενώ το παιδί δεν ήταν καλά. Ο σύντροφός μου είναι ένας άγγελος!» ανέφερε στην συνέχεια η ηθοποιός.