Η πόρτα της εκπομπής «Οδός Ζαρίφη 2» χτύπησε και η παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη άνοιξε και αντίκρισε τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών, Μανούσο Μανουσάκη, Η επιστροφή της σειράς «Τμήμα Ηθών» η οποία «πάγωσε», η εφηβική βια που τον σοκάρει αλλά και οι δύσκολες συνεργασίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ήταν ανάμεσα στα θέματα τα οποία αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανούσος Μανουσάκης σημείωσε πως «έχω συνεργαστεί με περίπου 5.000 – 6.000 ηθοποιούς. Μέσα σε αυτούς τους 5.000 – 6.000 ηθοποιούς είχα δύο δύσκολες συνεργασίες. Δεν είναι όμως τίποτα οι δύο μέσα στους 6.000 ανθρώπους. Ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και μέσα στις δύσκολες συνεργασίες».

«Δεν ξέρω γιατί δεν επέστρεψε το Τμήμα Ηθών, μάλλον για οικονομικούς λόγους. Μας το είχε παραγγείλει το κανάλι, είχαμε συμφωνήσει και το οικονομικό μέρος, είχαμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε ιδέες και να σχηματίζουμε τον χαρακτήρα της βασικής ομάδας. Αυτό όμως μας έκανε καλό. Γιατί μας έδωσε την ιδέα και μας έβαλε σε έναν τρόπο σκέψης να κάνουμε την εξέλιξη του Ηθών» τόνισε ο σκηνοθέτης.

«Αυτό το οποίο με συγκλονίζει και πραγματικά είναι κάτι που με καταλύει είναι η εφηβική βία. Σήμερα βλέπεις τα παιδιά που χτυπάει το ένα το άλλο με επαγγελματικό τρόπο, σαν να είναι μπράβοι της νύχτας. Αυτό το οποίο με συγκλονίζει, λοιπόν, είναι το ερώτημα τι είδους παιδεία έχουμε που δεν σταματάει αυτά τα φαινόμενα. Επιτρέπει δηλαδή μέσα στο σχολείο να δημιουργούνται τέτοια παιδιά» πρόσθεσε επίσης ο Μανούσος Μανουσάκης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνα Ζαρίφη στο OPEN.