Τα όσπρια είναι πέρα από θρεπτικά και νόστιμα αρκεί να βάζουμε φαντασία και αγάπη όταν τα φτιάχνουμε. Οι φακές μπορεί να γίνουν ωραιότατη σαλάτα που μπορείτε και να πάρετε μαζί στη δουλειά.

Συστατικά
1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι φακές

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
8 φύλλα ραντίτσιο

Οδηγίες
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.

Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα ραντίτσιο.

Πηγή: «Χορτομανία» της Νταϊάν Κόχυλα Χορτομανία