Με το νεανικό, λαμπερό δέρμα της, τα λαμπερά, ξανθά μαλλιά της και την έντονη, αθλητική της σιλουέτα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι σοκάρονται όταν η Nikki Ellis τους λέει την ηλικία της. Η μητέρα των δύο παιδιών από τη Μελβούρνη λέει ότι οι άγνωστοι συχνά υποθέτουν ότι είναι στις αρχές των τριάντα και μερικές φορές ακόμη και στα είκοσι.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο χρόνια, αλλά δεκαετίες μεγαλύτερη από ό,τι έχουν μαντέψει οι περισσότεροι. «Ετοιμάζομαι να γιορτάσω τα 58α γενέθλιά μου φέτος», είπε η ίδια στο news.com.au. «Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι είμαι στα τριάντα μου. Ακόμα και 29» είπε η personal trainer.

Είναι τρελό, όταν κοιτάζω φωτογραφίες του εαυτού μου σε εκείνη την ηλικία, νιώθω ότι έμοιαζα μεγαλύτερη στα 30 μου από ό,τι τώρα. «Οι άνθρωποι σοκάρονται πολύ, όταν τους λέω πόσο χρονών είμαι. Σήμερα το πρωί συνάντησα μια κυρία, που παραλίγο να… πέσει από την καρέκλα της και συνέχιζε να επιστρέφει στο ίδιο θέμα και να τσεκάρει ότι είμαι 57 ετών. Ήταν πολύ γλυκό».

Η Nikki, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Cinch Transformation Studio στο βορειοανατολικό τμήμα της Μελβούρνης, ενδιαφερόταν πάντα για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, κάτι που πιστεύει ότι την έχει βοηθήσει να διατηρήσει την εκπληκτική της σωματική διάπλαση. Το πάθος της να παραμείνει ενεργή προήλθε από την παιδική της ηλικία, με τον μπαμπά της να είναι αθλητής και τη μαμά της να παλεύει με μια χρόνια ασθένεια, που της ενίσχυσε το πόσο πολύτιμο είναι να φροντίζει κανείς την υγεία του, σύμφωνα με τη New York Post.

Μάλιστα, ενώ ήταν λάτρης της αεροβικής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, κοιτάζοντας πίσω συνειδητοποιεί πόσο κουρασμένη ένιωθε συνεχώς την περίοδο που έκανε τέτοιου είδους ασκήσεις. Τώρα που επικεντρώνεται στο να σηκώνει βάρη και να χτίζει δύναμη, νιώθει και δείχνει νεότερη από ποτέ.

«Πάντα γνώριζα πολύ καλά τη σημασία του να είσαι σε φόρμα και τι ευλογία ήταν να έχεις ένα σώμα, που μπορεί να κινείται», είπε. «Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Σίγουρα είχα στιγμές που δεν είχα προπονηθεί και είχα, επίσης, στιγμές που είχα εντελώς εμμονή με την αεροβική.

«Το φαγητό ήταν παντού και η αεροβική άσκηση με έκανε να νιώθω νωθρή, έτσι τώρα νιώθω νεότερη από τότε».

«Το μέτρο μου, για να νιώθω νέα είναι το πόσο ζωηρή νιώθω. Αν μου αρέσει να πηδήξω από το κρεβάτι το πρωί, πόσο χαρούμενη είμαι, αν ο εγκέφαλός μου έχει ομίχλη, αν μπορώ να τρέξω για να προλάβω ένα τραμ και, φυσικά, αν μπορώ να σηκώσω πολύ βαριά πράγματα». Μια τυπική μέρα για τη Nikki σημαίνει ότι ξυπνά πριν την ανατολή του ηλίου, για να διδάξει μερικά μαθήματα ενδυνάμωσης και περιστροφών, πριν πιει καφέ και πρωινό. Συνήθως προπονείται 4-5 ημέρες την εβδομάδα και βγάζει βόλτα τα σκυλιά της κάθε απόγευμα, κάτι που τη βοηθά να πετύχει τον στόχο της των 10.000 βημάτων την ημέρα. Παρότι η Ellis δεν τηρεί μια συγκεκριμένη δίαιτα, κάνει ό,τι μπορεί, για να διατηρεί τα γεύματά της υγιή και ισορροπημένα.

Η personal trainer εστιάζει την προπόνησή της στη μυοκεντρική. «Αυτό σημαίνει ότι δίνω προτεραιότητα στην προπόνηση με βάρη έναντι των άλλων τρόπων άσκησής μου», είπε.

«Αποφεύγω να κάθομαι για μεγάλες χρονικές περιόδους και τηρώ τον κλασικό εμπειρικό κανόνα των χιλίων βημάτων την ημέρα. Μερικές φορές δεν τα καταφέρνω, αλλά αυτός είναι ο στόχος» σημείωσε.

«Τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά και στοχεύω να τρώω 100 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Μου αρέσει να τρώω δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λιπαρά. «Στόχος μου είναι μια δίαιτα, που θα με κρατήσει υγιή για όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να νιώθω καθόλου περιορισμένη. Θέλω να νιώθω χορτασμένη και να απολαμβάνω το φαγητό». Οι κορυφαίες συμβουλές της για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισής της είναι αρκετά απλές. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο για κάποιους να τις θυμούνται ή να τηρούν την απαιτούμενη δέσμευση.

Εκτός από την προπόνηση με βάρη, την πόση πολύ νερού, που γίνεται σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και την αφαίρεση του αλκοόλ από την καθημερινότητά της, η Nikki πιστεύει ότι υπάρχει και κάτι άλλο που τη βοήθησε να διατηρήσει τη νεανική της όψη. Φοράει αντηλιακό όλη την ημέρα και μεγάλα καπέλα, για να προστατεύει το δέρμα της από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου.

Η Έλις πιστεύει επίσης στη σημασία της ψυχικής υγείας και γι αυτό διαλογίζεται, ακούει μουσική και διαβάζει περιοδικά όλη την ημέρα. Επίσης, υπερηφανεύεται για τον εαυτό της, που φροντίζει καλά το δέρμα της. «Μου αρέσει να κάνω τακτικές περιποιήσεις προσώπου, είτε από επαγγελματία είτε στο σπίτι», λέει. «Επίσης, δε σκέφτομαι το αλκοόλ και πίνω πολύ νερό. Χρησιμοποιώ αντηλιακό και φοράω καπέλα, για να καλύπτομαι από τον ήλιο. «Αν αγαπάτε τα ταξίδια, να έχετε πάντα προγραμματισμένο ένα ταξίδι. Σου δίνει κάτι να περιμένεις» ανέφερε.

«Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να διατηρείς μια αίσθηση διασκέδασης και να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν και σε κάνουν να γελάς» είπε και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να βγαίνω έξω και να είμαι στη φύση. Όχι μουσική, μόνο εσύ και η φύση. Είναι καταπραϋντικό».

Η Νίκι ξέρει πως κάποιες γυναίκες -ειδικά οι ηλικιωμένες- μπορεί να τρομάζουν στη σκέψη να ξεκινήσουν ή να επιστρέψουν στη φροντίδα της φυσικής τους κατάστασης, γι’ αυτό και μοιράστηκε μερικές συμβουλές για όσες (ή και όσους) θέλουν να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι κορυφαίες συμβουλές της Nikki, για να φαίνεστε νέες:

  1. σηκώστε βάρη,
  2. ακολουθήστε μια θρεπτική διατροφή,
  3. διασκεδάστε και αγαπήστε τους ανθρώπους,
  4. βάλτε αντηλιακό καθημερινά,
  5. περπατήστε όσο περισσότερο μπορείτε.