Απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα (31.07.2023) στην Κέρκυρα σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την ανατολή του ήλιου της Τρίτης 1η Αυγούστου.

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον Χάρτη της Γενικής Γραμματείας, για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, ανακοινώθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κ. Ζορμπάς, σε συγκεκριμένες περιοχές της Κέρκυρας, από τις 8 το πρωί της Δευτέρας (31.07.2023) μέχρι την ανατολή του ήλιου της Τρίτης 1η Αυγούστου, επιβάλλεται το μέτρο της απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας για τις ακόλουθες περιοχές:

1: Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

2: Μον Ρεπό, Νήσος Λαζαρέτο, Νήσος Βίδος, Νήσος Ποντικονήσι, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

3: Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

4: Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών.

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, στη βορειοανατολική Κέρκυρα, επιχειρούν κάθε μέρα εναέρια μέσα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν μικροεστίες και αναζωπυρώσεις σε δύσβατες περιοχές του νησιού.