Υπό κατάληψη παραμένει για τρίτη ημέρα από ομάδα αντιεξουσιαστών η πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στα Προπύλαια. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, «οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας».

Παράλληλα, στις 18:00 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.