«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Λευτέρης Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό σε αντιεξουσιαστικό site, που «προσκαλεί» τον κόσμο να επιτίθεται στους ελεγκτές.

Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως δηλώνει αδυναμία να «κατεβάσει» την εν λόγω ανάρτηση. Άφησε αιχμές δε κατά των πρώην διοικήσεων της εταιρείας, αλλά και της νυν διοίκησης, ότι δεν προστατεύει τους εργαζόμενους.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Ρενιέρης επισημαίνοντας ότι τα σωματεία των εργαζομένων δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση για το θέμα.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθεί επίθεση, παρόμοια με αυτή που έγινε προ ημερών στον σταθμό στο Μοναστηράκι.