Υλικά

Αν είναι να τρίψεις λίγη παρμεζάνα για ένα πιάτο μακαρόνια, αυτό γίνεται εύκολα και απλά. Όταν η συνταγή όμως καλεί σε πολύ τριμμένο τυρί, όλοι ξέρουν πόσο ύπουλα δύσκολο μπορεί να γίνει αυτό, καθώς θέλει δύναμη και σωματική προσπάθεια, ειδικά όταν το τυρί ανήκει στα σκληρά τυριά. Κι εδώ υπάρχει ένα απλούστατο τρικ που απλοποιεί τη φυσική καταπόνηση, ρίχνοντας ταυτοχρόνως και τον χρόνο για τη διαδικασία. Κάτι που ξέρουν όλοι οι επαγγελματίες. Περνάμε τον τρίφτη με λίγο μαγειρικό σπρέι. Αν δεν έχουμε, λίγο ελαιόλαδο θα κάνει την ίδια δουλειά…