Ένα πιάτο λεμονάτες πατάτες αποτελεί, παραδοσιακά, έναν συνδυασμό από φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο, ζωμό (κάποιες φορές), βότανα και μπαχαρικά. Κάθε οικογένεια πιθανότατα έχει τη δική της συνταγή που χρησιμοποιεί μια παραλλαγή από διαφορετικές πατάτες ή μείγματα καρυκευμάτων.

Υπάρχει, όμως, ένα συστατικό, που, σύμφωνα με το tastingtable.com, αν προστεθεί στη συνταγή σας θα απογειώσει τη γεύση τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη μουστάρδα.

Η προσθήκη αυτού του πικάντικου καρυκεύματος μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλές διαφορετικές συνταγές για λεμονάτες πατάτες. Η μουστάρδα θα δώσει στο αμυλούχο πιάτο μια έντονη και πικάντικη γεύση, ενώ πρόκειται για μια προσθήκη που συμπληρώνει την οξύτητα του χυμού λεμονιού.

Διαφορετικές μουστάρδες προσφέρουν διαφορετικές γεύσεις

Μουστάρδα

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μουστάρδας που μπορείτε να προσθέσετε στις λεμονάτες πατάτες σας. Για παράδειγμα, η απλή κίτρινη μουστάρδα πιθανόν να υπάρχει ήδη στο ψυγείο σας, οπότε προσθέστε την στη συνταγή σας την επόμενη φορά που θα φτιάξετε λεμονάτες πατάτες για να της δώσετε μια ήπια γεύση.

Για μια πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε μουστάρδα Dijon για μια πικάντικη εκδοχή της συνταγής σας. Η πικάντικη μουστάρδα Dijon είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε πιο βαθιά μπαχαρικά και γεύση στις πατάτες, ενώ η μουστάρδα ολικής άλεσης θα δώσει στο πιάτο περισσότερη υφή.

Αν πάλι θέλετε να δώσετε περισσότερη γλυκύτητα στο πιάτο σας, προτιμήστε μουστάρδα με μέλι. Μπορείτε, επίσης, να αναμείξετε διαφορετικές μουστάρδες μεταξύ τους για να δημιουργήσετε πιο ισορροπημένες γεύσεις και επίπεδα μπαχαρικών. Όποιον τύπο και αν επιλέξετε για τις λεμονάτες πατάτες, δοκιμάστε τον καθώς αναμειγνύετε τα υλικά και προσθέστε περισσότερη, αν χρειάζεται. Αν χρησιμοποιείτε κίτρινη μουστάρδα, 1/4 φλιτζανιού είναι αρκετή ποσότητα για περίπου κάθε 2 κιλά πατατών.

Αν προτιμάτε την Dijon ή την πικάντικη καστανή μουστάρδα, λίγη ποσότητα θα είναι αρκετή, ώστε να μην το παρακάνετε. Μπορεί να χρειαστείτε μόνο 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon για κάθε 2 κιλά πατάτες. Συνδυάστε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ζωμό και άλλα συστατικά για να φτιάξετε μια σάλτσα και, στη συνέχεια, ρίξτε τις πατάτες στο μείγμα πριν τις μαγειρέψετε σύμφωνα με τη συνταγή σας.