Το τιραμισού συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών ιταλικών γλυκών και όχι άδικα! Η best seller γλυκιά λιχουδιά της Ιταλίας αποτελείται από σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ, συνδυασμένα με γλυκό μασκαρπόνε και σκόνη κακάο.

Στην πορεία προς αυτή τη λεπτή ισορροπία υφής και γεύσης, ωστόσο, μπορεί να σκοντάψετε σε κάθε είδους λάθη. Μεταξύ των πιο σημαντικών λαθών; Η χρήση στιγμιαίου καφέ, ο οποίος μπορεί να αμβλύνει τη γεύση του αγαπημένου σας τιραμισού.

Ο στιγμιαίος καφές, ο οποίος έχει λιγότερη καφεΐνη από τον κανονικό καφέ, έρχεται με μια πιο αδύναμη, αραιωμένη γεύση. Έτσι, ακόμη και όταν βουτάτε τα σαβαγιάρ στο υγρό, μπορεί να μην πετύχετε την επιθυμητή γεύση καφέ. Αν έχετε το χρόνο, και θέλετε την τέλεια γεύση για το τιραμισού σας, είναι καλύτερο να φτιάξετε τον καφέ σας από το μηδέν.

Για ένα δυνατό σε γεύση τιραμισού, επιλέξτε δυνατό εσπρέσο

Τιραμισού

Επειδή ο εσπρέσο είναι υπεύθυνος για μεγάλο μέρος της γεύσης του τιραμισού, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη αυτού του ροφήματος. Όσο πιο δυνατός ο καφές, τόσο το καλύτερο.

Για όλους τους επίδοξους, οικιακούς baristas, σύμφωνα με το tastingtable.com, το τιραμισού είναι μια πολύ καλή στιγμή για να βγάλετε τον φανταχτερό εξοπλισμό σας από το ντουλάπι, αν τον έχετε. Μια μηχανή εσπρέσο -είτε πρόκειται για μια πιο επαγγελματική εκδοχή της ή για την απλή μηχανή εσπρέσο που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι- εγγυάται ένα φλιτζάνι που είναι αρκετά δυνατό, για να δώσει γεύση στο τιραμισού σας.

Οι εν λόγω μηχανές εσπρέσο ποικίλλουν: περιλαμβάνουν χειροκίνητες, αυτόματες και ημιαυτόματες επιλογές. Αν και υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μία, το γευστικό αποτέλεσμα στο τιραμισού σας πιθανότατα θα είναι το ίδιο, εφόσον ο καφές είναι αρκετά δυνατός.

Μόλις έχετε έτοιμο τον εσπρέσο σας, φροντίστε να βουτήξετε, να καλύψετε και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα σαβαγιάρ σας από το υγρό. Θέλετε την έντονη γεύση του εσπρέσο χωρίς πολλή υγρασία.