Υλικά

  Εκτέλεση Σε ένα μπολ με νερό ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Ραντίζουμε τις ταλιατέλες με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάνε. Μουσκεύουμε λίγο το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το νερό του. Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του το σαφράν, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση την ξεσποριάζουμε και τη κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα κουκιά, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε με ταλιατέλες. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr