Υλικά

  • 400 γρ. κιμά από μοσχαράκι γάλακτος
  • 150 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. ψωμί χωρίς γλουτένη μουλιασμένο στο γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι
  • 2 αυγά
  • Το ζεστ και το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το χυμό και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δίνουμε το σχέδιο από το ρολό και το περνάμε από το αλεύρι. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Aνά τακτά διαστήματα βρέχουμε από πάνω το ρολό με το ζουμί από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε έξω να σταθεί και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. botrini735x90