Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν. Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Ύστερα τις βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε τις ροδέλες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μέσα τις ζεστές μελιτζάνες να τραβήξουν τα αρώματα και βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Ύστερα βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανό. botrini735x90