Υλικά

  • 1 πακέτο 200 γραμμάρια κινέζικα νουντλς (από ρυζάλευρο)
  • χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 φρέσκια ή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 φλιτζάνια του καφέ πράσινα φασολάκια, ζεματισμένα για 2 λεπτά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 2 1/3 -3 φλιτζάνια του καφέ κομματιασμένη γαλοπούλα, κρύα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • (ή μείγμα από όλα αυτά)
  • 1-2 κουταλιά του γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το νερό για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα ωμά νουντλς σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βραστό νερό από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
  2. Με το σύρμα ανακατεύουμε το χυμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σησαμέλαιο, ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, και τα ζεματισμένα φασολάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί λίγο.
  4. Έπειτα ρίχνουμε τα νουντλς και τη σάλτσα στο σκεύος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.