Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ξινή κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 8 φέτες μπέικον
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά.
  2. Κόψτε μια σχισμή σε κάθε πατάτα και βγάλτε λίγη από την ψίχα της.
  3. Σοτάρετε το μπέικον και αφήστε να στεγνώσει σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την ξινή κρέμα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα σε κάθε baby πατάτα και γαρνίρετε με τριμμένο τσένταρ και μπέικον.