Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βότκα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και κρατήστε 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού από το νερό που τα βράσατε.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5- 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  4. Προσθέστε τη βότκα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και 1/4 φλιτζανιού νερό που κρατήσατε από τα ριγκατόνι και αφήστε το να σιγοβράσει.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε τα ριγκατόνι για να καλυφθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.