«Υπήρξε κάποια πρόοδος, όχι όμως επαρκής για να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Είχαμε μια έντονη συζήτηση, κάλυψε πολλούς τομείς», εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup, αλλά «δεν υπάρχουν πραγματικά συμπεράσματα. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα», όπως σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως «δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κάποια κοινή δήλωση». Ο ίδιος χαρακτήρισε «χρήσιμη» την αποψινή συνάντηση «και για μας και για την Ελλάδα», όμως «δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποια κοινή δήλωση, θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα», εξήγησε.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παραμένει σε πρόγραμμα που λήγει στο τέλος του μήνα. Συζητήσαμε για παράταση», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Είχα τη φιλοδοξία να συμφωνήσουμε ώστε να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε αυτό».

Όπως εξήγησε, οι ελληνικές προτάσεις δεν συζητήθηκαν σε βάθος. «Δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε. Ωστόσο, όπως είπε, «συζητήσαμε την πιθανότητα μιας παράτασης. Για κάποιους από εμάς είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι η προτιμότερη επιλογή, ωστόσο δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε κατάληξη ακόμα. Θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο».

«Προσπαθήσαμε ένα συνεργαστούμε επί των βημάτων για τις μέρες που έρχονται. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε αυτό», τόνισε και ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξουν εργασίες εμπειρογνώμων έως τη Δευτέρα», όποτε και το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα συνεδριάσει ξανά.