Το κουμπί επιστροφής στη δραχμή έχει πλέον πατηθεί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, πλην όμως οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί εθελοτυφλούν και συνεχίζουν τις μάχες χαρακωμάτων προκειμένου να ενισχύσουν την κομματική τους επιρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και ανώτατα στελέχη της Κομισιόν, θορυβημένοι από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, πραγματοποιούν απανωτές συσκέψεις και επαφές σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμοι για κάθε εξέλιξη στην Ελλάδα και κυρίως να διασφαλίσουν ότι το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν θα συμπαρασύρει και την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, οι ξένες τράπεζες προετοιμάζονται με ασκήσεις προσομοίωσης στο ορατό ενδεχόμενο συναλλαγών με δραχμές, ενώ οι δημοσκοπήσεις μεταξύ ξένων τραπεζιτών και στελεχών σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς ανεβάζουν στο 93% το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και την άτακτη χρεοκοπία, από 80% πριν από ένα μήνα.

Τα αλλεπάλληλα αυτά μηνύματα φαίνεται όμως πως δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στην Αθήνα καθώς οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, όπως αναδείχθηκαν από τις ψήφους του ελληνικού λαού, προτιμούν τώρα να κρύβονται πίσω από αυτές.