Στο 7ο Συνέδριο Τεχνολογίας & Πληροφορικής της KPMG παρευρέθη όπου και μίλησε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομικών για το 2010, καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης. Όπως τόνισε: «Η Ελλάδα έχει να χάσει πολλά περισσότερα χρεοκοπώντας και αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από ότι παραμένοντας σε αυτή». Το σενάριο απομάκρυνσης από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν καταστροφικό.

Μία ενδεχόμενη απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα σήμαινε τη σταδιακή κατάληξή της σε μία τριτοκοσμική χώρα.

Η περίπτωση της Αργεντινής, πρόσθεσε, είναι εντελώς διαφορετική από της Ελλάδας. Η Αργεντινή κατάφερε να χρεοκοπήσει και στη συνέχεια να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, κυρίως, γιατί παράγει πρώτες ύλες, οι τιμές των οποίων ακολούθησαν ανοδική πορεία στη διεθνή αγορά. Παράλληλα οι συναλλαγματικές υποτιμήσεις τους βοήθησε να αυξηθούν σημαντικά οι εξαγωγές.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι εμπορικές συναλλαγές εξαρτώνται, κυρίως, από τους ευρωπαίους εταίρους και το εμπόριο αποτελεί σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων. Ταυτόχρονα η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματος.