Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο, ύστερα από απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δώσει «παράταση ζωής» στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της χώρας.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι η πυρηνική ενέργεια είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει για το κλίμα αλλά κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες που φωνάζουν «Πυρηνική ενέργεια: φτάνει!».

«Είναι ντροπή. Αισθανόμαστε εξαπατημένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας συνταξιούχος δάσκαλος. «Όλο αυτό το διάστημα, τα πυρηνικά απόβλητα θα μαζεύονται και δεν θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε», πρόσθεσε μια 19χρονη φοιτήτρια.

«Η κυβέρνηση γονάτισε μπροστά στους πυρηνικούς κολοσσούς», υποστήριξε από την πλευρά της μια γυναίκα που έφτασε στο Βερολίνο από το Ροστόκ μαζί με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 6 και 4 ετών, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε αντί να κλείσουν το 2022, οι 17 πυρηνικοί αντιδραστήρες της χώρας να συνεχίσουν να λειτουργούν για άλλα 8 έως και 14 χρόνια, ανάλογα με το πόσο παλαιοί είναι. Ο τελευταίος θα κλείσει γύρω στο 2040.