Μια έξοδος που συνδυάζει ωραία vibes, σούπερ cocktails και φανταστικές μουσικές, οφείλουμε να πούμε ότι αποτελεί πραγματική απόλαυση! Ακόμη, κι αν βρίκσεσαι καλοκαιριάτικα στην πόλη.

Τα στέκια που ακολουθούν στην Αθήνα θα σε κάνουν να περάσεις τόσο ωραία με την παρέα σου, που θα ξεχάσεις ότι ακόμη δεν έχεις πάει διακοπές -ή ότι μόλις επέστρεψες!

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 14). Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές και σε καθημερινή βάση έχει διαφορετικό dj.

Barrett

Από τα πιο δημοφιλή στέκια στου Ψυρρή (Πρωτογένους 11), τόσο για την urban αισθητική και την πιο χαλαρή και εναλλακτική φιλοσοφία του, όσο και για τις ωραίες μουσικές και τα ψαγμένα parties. Στο πατάρι του απολαύστε cozy στιγμές και θαυμάστε έργα ντόπιων και ανερχόμενων καλλιτεχνών που εκτίθενται κατά καιρούς στο χώρο. Στα συν οι οικονομικές τιμές.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Tiki Bar

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.