Ποια καλύτερη αφορμή για έξοδο που συνδυάζει φαγητό και ποτό, από αυτή που παντρεύει αρμονικά θεσπέσιες πίτσες και εξαιρετικά cocktails. Στην Αθήνα θα βρείτε γευστικά στέκια για τον απόλυτο συνδυασμό των δύο παραπάνω και θα καταλήξετε ότι μία πίτσα και ένα cocktail δεν είναι ποτέ αρκετά.

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

School Pizza Bar

Στάση γευστικής απόλαυσης –και όχι μόνο– για τους εραστές της ιταλικής κουζίνας στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης (νο 8) στο Μοναστηράκι. Το concept pizza bar στο κέντρο της πόλης είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με ανεβασμένη διάθεση και μοναδικές επιλογές από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα, στο School Pizza Bar θα δοκιμάσετε μία από τις καλύτερες πίτσες στην πόλη. Μην παραλείψετε να την συνοδεύσετε με κάποιο από τα απολαυστικά cocktails του.

Frankie

Ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα επικρατούν στην ιταλική τρατορία Frankie, στο Κολωνάκι, επί της Σκουφά (νο 42). Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και ψωμί με προζύμι, ιταλικά σνακ και αντιπάστι, πιάτα με βάση το κρέας βάζουν σε πειρασμό. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο για τις πίτσες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του ορόφου ο πελάτης μπορεί να παρατηρήσει την παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών. Επιβεβλημένη επιλογή το αέρινο και θεσπέσιο τιραμισού.

Burrattino

 

Το Burattinno (Μητροπόλεως 36) φέρνει τις βενετσιάνικες συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της ιταλικής πόλης με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Cardinale

Cardinale

Το Cardinale βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, επί της πολυσύχναστης Μητροπόλεως (νο 38), λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας αρωματικό καφέ και πλούσιο brunch, ενώ οι γευστικές προτάσεις του επικεντρώνονται στην κουζίνα της Ιταλίας. Ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ορεκτικά και ζυμαρικά κερδίζουν το κοινό, ενώ οι πίτσες που καταφτάνουν απευθείας από τον ξυλόφουρνο σίγουρα συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές του καταλόγου. Στα συν και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει στο κρασί, με ιταλικές ως επί το πλείστον επιλογές να «φιγουράρουν» στη walk in κάβα που έχει διαμορφωθεί στον άνετο και κομψό χώρο του εστιατορίου.