Η άνοιξη, επιτέλους είναι εδώ, και με τον καιρό σύμμαχό μας, πίνουμε έξω τον καφέ μας, απολαμβάνοντας τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες. Όχι, αλήθεια, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Πάντως, τα καθιερωμένα στέκια στο κέντρο της Αθήνας ξεκινούν ήδη να στρώνουν τραπεζάκια σε πεζόδρομους ή στις αυλές τους, προσκαλώντας μας για έναν υπέροχο ανοιξιάτικο καφέ.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά και υπέροχο καφέ. Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που αξίζει να επισκεφτείτε.
Μνησικλέους 23, Πλάκα

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, ενώ σερβίρει επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε καφέ από χαρμάνια υψηλής ποιότητας και επιλεγμένους μονοποικιλιακούς ψημένους στο προφίλ που σας αρέσει καλύτερα.
Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Αθήνα

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.
Τσάμη Καρατάσου, Αθήνα

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας όπου φιλοξενείται αποτελώντας ένα cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή του.
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα

Saorsa

Στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή. Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του.
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο