Μια από τις μεγαλύτερες τζαζ τραγουδίστριες όλων των εποχών, η Dee Dee Brisgewater έρχεται για ακόμα μία φορά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για μια εμφάνιση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η σπουδαία και πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια που έχει μια θερμή σχέση με το ελληνικό κοινό, γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια παρουσίας της στη δισκογραφία, σημειώνοντας σε αυτή την πορεία μεγάλες επιτυχίες και ανεπανάληπτες στιγμές, που της έφεραν βραβεία Grammy και Tony, συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες (Max Roach, Sonny Rollins, Dexter Gordon, Dizzy Gillespie, κα), κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις και αμέτρητες ξεχωριστές στιγμές, που συνθέτουν μια μαγική καλλιτεχνική πορεία.

Μετά από μια σύντομη ενασχόλησή της με την ποπ μουσική στη δεκαετία του 1980, έστρεψε την προσοχή της και πάλι στην τζαζ και σε όλη τη έπειτα σταδιοδρομία της, πάντα γεφύρωνε διαφορετικά μουσικά είδη, αποδεικνύοντας ότι δεν επαναπαύεται και βάζει συνέχεια τον πήχη πιο ψηλά.

Πολύ σημαντικό είναι και το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, μέσα από τη δημιουργία προγραμμάτων για να βοηθήσει τις γυναίκες στον χώρο της μουσικής, ενώ υπηρέτησε κι ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), επιδιώκοντας τη χρηματοδότηση δράσεων για την καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Ένα παγκόσμιο είδωλο, μια αληθινή ντίβα της τζαζ που έχει την μοναδική ικανότητα να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, να σαγηνεύει και να καθηλώνει το κοινό από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκινά να τραγουδά. Μια φωνή που στέκει δίπλα στις Billie Holiday και Ella Fitzgerald, ανάμεσα στις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της τζαζ, έρχεται στις 15 Ιουλίου για να μαγέψει ακόμα μια φορά το ελληνικό κοινό.

Πληροφορίες

Δευτέρα 15 Ιουλίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ωρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: από 25 ευρώ.
Προπώληση: more.com