Ενθουσιασμένος που το «Ζάρι» και η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ο creative director ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της φετινής συμμετοχής, την πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι τον συνεπήρε.

Λίγο πριν ταξιδέψει για το Μάλμε της Σουηδίας, ο Φωκάς Ευαγγελινός υποδέχθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της φετινής συμμετοχής της Eurovision τους τηλεοπτικούς και καλλιτεχνικούς συντάκτες και αναφέρθηκε στη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» της.

Γιατί τον έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ το «Ζάρι»; Ποιο είναι το στοιχείο αυτό που κάνει το τραγούδι να ξεχωρίζει; Τι έχει ετοιμάσει για την σκηνή της Eurovision;

«Το “Ζάρι” επειδή έχει και διαφορετικές θερμοκρασίες, είναι σαν ένα μωσαϊκό πραγμάτων»

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που συμβαίνει και με την συνεργασία αυτή, γιατί η Ελλάδα παρουσιάζει κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά μέσα από τη Μαρίνα Σάττι» ήταν τα πρώτα λόγια του Φωκά Ευαγγελινού όσον αφορά την συνεργασία του με την νεαρή τραγουδίστρια.

Ποιες ήταν οι πρώτες του σκέψεις όταν άκουσε το «Ζάρι»; «Όταν με κάλεσε η Μαρίνα και μου είπε τι σκέφτεται, ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Το λέω αυτό γιατί μερικές φορές ακούς ένα κομμάτι και δυσκολεύεσαι. Το “Ζάρι” επειδή έχει και διαφορετικές θερμοκρασίες, είναι σαν ένα μωσαϊκό πραγμάτων είναι μια πρόκληση για μένα. Όταν άκουσα το κομμάτι μου ήρθε αμέσως η ιδέα. Σκέφτηκα πως “ναι! η Ελλάδα θα πάει με κάτι διαφορετικό!”. Δεν έχει σημασία τι θα γίνει, θα είναι διαφορετικό» εξήγησε ο χορογράφος και παραδέχθηκε πως δεν διαβάζει τα σχόλια που αφορούν το τραγούδι.

«Ήταν συνέχεια ένα ξάφνιασμα για μένα»

«Ξάφνιασμα» χαρακτήρισε ο Φωκάς Ευαγγελινός το «Ζάρι» και εξήγησε το γιατί. «Θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό και το διαφορετικό στη Eurovision, είτε ηχητικά είτε σκηνικά πάντα μετράει. Το πόσο μετράει είναι άλλο. Παίζουν κι άλλα πράγματα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Με ενθουσίασαν τα διαφορετικά μέρη του. Δεν ήταν κάτι συνηθισμένο που ήξερα θα έχει κουπλέ – ρεφρέν – γέφυρα – δεύτερο κουπλέ – δεύτερο ρεφρέν. Ήταν συνέχεια ένα ξάφνιασμα για μένα».

Τι θα δούμε στην σκηνή της Eurovision

«Η Μαρίνα έχει ενώσει κάποιους κόσμους, τη χορογραφία την έχει κάνει ο Mecnun. Εγώ έχω την καλλιτεχνική επιμέλεια. Έχουμε κρατήσει και κάποια στοιχεία από τη χορογραφία του βίντεο κλίπ που την έχει κάνει η Ειρήνη Δαμιανίδου» είπε αρχικά ο Φωκάς Ευαγγελινός και πρόσθεσε πως: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυσκολία γιατί ο τρόπος που το έχω αντιμετωπίσει έρχεται μέσα από την ίδια τη Μαρίνα. Είναι μεγάλη πρόκληση να αποτυπωθούν οι διαφορετικές θερμοκρασίες που έχει το κομμάτι. Η Μαρίνα μπορεί από μόνη της να το στηρίξει. Είναι ένα πράγμα το οποίο σκηνικά δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί αλλά θα αποτυπωθεί. Μεγάλη πρόκληση αλλά και όμορφη».

Τι θα δούμε στην σκηνή της Eurovision; «Επί σκηνής θα είναι 4 χορευτές. Μια κοπέλα και τρία αγόρια. Συν η Μαρίνα. Όλους αυτούς τους συναντάει με έναν τρόπο η Μαρίνα και θα κάνει ένα stage tour. Θα έχει γραφικά. Δεν θα έχει εικόνες από τη χώρα μας. Δεν θα έχει καμία σχέση με το βίντεο κλιπ. Θα υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά. Αν φέρετε στο μυαλό σας το τραγούδι θα καταλάβετε ότι δημιουργεί διαφορετικές ατμόσφαιρες. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί η Μαρίνα είναι καταπληκτική και είναι ωραίο να έχεις έναν άνθρωπο – όπως η Παπαρίζου τότε- που πατάει στα πόδια του και ξέρει τι θα κάνει. Είναι δυναμική, είναι τσαχπίνα, είναι ευαίσθητη, είναι δυναμική. Η ερμηνεία της θα έχει και υποκριτική γιατί και η ίδια έχει μια θεατρικότητα» εξήγησε ο Φωκάς Ευαγγελινός.