Με αρκετές νέες ταινίες μάς υποδέχεται η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικές παραγωγές.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Focus»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα με τους: Γουίλ Σμιθ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μάργκο Ρόμπι, Έιντριαν Μαρτίνεζ

Ο έμπειρος απατεώνας Νίκι Σπέρτζον μπάζει με επιτυχία στα κόλπα τη φιλόδοξη και σέξι Τζες, την οποία εγκαταλείπει προτού αναπτύξει μαζί της μια μόνιμη σχέση. Τρία χρόνια αργότερα θα τη συναντήσει στο Μπουένος Άιρες και σε μια μεγάλη κομπίνα που σχεδιάζει, κάτι το οποίο θα περιπλέξει επικίνδυνα τα σχέδιά του.

«Νυχτερινός Ανταποκριτής»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ με τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρενέ Ρούσο, Μπιλ Πάξτον, Ριζ Άχμεντ

Απελπισμένος μικροαπατεώνας, ο Λου Μπλουμ γίνεται μάρτυς ενός αυτοκινητικού ατυχήματος και ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Με το θράσος, την ευρηματικότητά του και τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας ειδήσεων θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, με μια σειρά αιματοβαμμένων αποκλειστικοτήτων, σε περιζήτητο ανταποκριτή του νυχτερινού Λος Άντζελες. Ώσπου η σπουδαιότερη από όλες θα απαιτήσει το υψηλό τίμημά της.

«Στα Χρόνια της Βίας»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέι Σι Τσάντορ με τους: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Άλμπερτ Μπρουκς, Ντέιβιντ Ογιέλοουο

Στη Νέα Υόρκη του 1981, μιας από τις βιαιότερες χρονιές στην ιστορία της πόλης, ένας φιλόδοξος μετανάστης-ανερχόμενος επιχειρηματίας βλέπει τους ανταγωνιστές του να ληστεύουν όλο και συχνότερα τα πετρελαιοφόρα φορτηγά του. Η προσπάθειά του να βρει λύση μέσω νόμιμων οδών μοιάζει να μην αποδίδει, αλλά παρά την ασφυκτική πίεση αρνείται να καταφύγει σε παράνομες και βίαιες μεθόδους.

«Timbuktu»

Γαλλομαυριτάνικη ταινία, σκηνοθεσία Αμπντεραχμάν Σισακό με τους: Ιμπραΐμ Αχμέντ, Αμπέλ Τζάφρι, Τούλου Κίκι

Στο κατειλημμένο από τους φανατικούς ισλαμιστές Τιμπουκτού μια μοιραία παρεξήγηση αλλάζει δραματικά τη ζωή ενός Τουαρέγκ αγρότη.

«Η Μαχαιριά»

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Ταχάρ Ραχίμ, Σιμόν Αμπκαριάν, Αρσινέ Καντζιάν

Ένας άντρας διασώζεται τραυματισμένος από την τουρκική σφαγή των Αρμενίων το 1915. Χρόνια αργότερα, όταν μαθαίνει πως οι δύο κόρες του είναι και αυτές ζωντανές, ξεκινά μια οδύσσεια αναζήτησής τους, η οποία τον φέρνει από τα βάθη της Ασίας μέχρι την Αβάνα και τη Βόρεια Ντακότα.

«Όχθες»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης

Ο Γιάννης είναι ένας εσωστρεφής νεαρός φαντάρος που υπηρετεί ως ναρκαλιευτής στον Έβρο. Όταν γνωρίσει τη Χρύσα, μια γυναίκα που περνά λαθρομετανάστες από απέναντι, θα προσπαθήσει να την πείσει να φύγουν μαζί και να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

«Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Ερί με τους: Σαντρίν Κιμπερλέν, Λοράν Λαφίτ, Πασκάλ Ντεμολόν

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

«Μητριαρχία»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος με τους: Ειρήνη Ιγγλέση, Όλγα Τουρνάκη, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ

Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. Εξήντα γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το υπερασπιστούν.

«Στο Δρόμο για το Σχολείο»

Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία: Πασκάλ Πλισόν

Ο Τζάκσον από την Κένια, η Ζαΐρα από το Μαρόκο, ο Καρλίτο από την Παταγονία και ο Σάμουελ από την Ινδία. Για κάποια παιδιά η διαδρομή προς το σχολείο είναι μια πραγματική περιπέτεια.