Μια δραματική ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα καθώς και ένα αγαπημένο animation φέρνει τις επόμενες εβδομάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες, η VILLAGE. Ο λόγος για το «SERENA», που κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου, καθώς και ο «Αστερίξ: Η κατοικία των θεών» που βγαίνει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου και θα προβλήθει τόσο σε μεταγλώττιση, όσο και σε 3D.

Το «SERENA» βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ρον Ρας, σε σκηνοθεσία της Σούζαν Μπίερ (Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για το IN A BETTER WORLD). Η τρίτη σε σειρά συνεργασία μεταξύ της βραβευμένης με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς και του υποψήφιου για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ υπόσχεται στιγμές καταπληκτικής κινηματογραφικής χημείας.

Βρισκόμαστε στην παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929. Οι νεόνυμφοι Τζορτζ (Μπράντλεϊ Κούπερ) και Σερίνα Πέμπερτον (Τζένιφερ Λόρενς) ταξιδεύουν από τη Βοστώνη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας, όπου χτίζουν μια αυτοκρατορία ξυλείας. Η Σερίνα, δυναμική και φιλόδοξη ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει ένα εξώγαμο διάδοχο.

Όταν η Σερίνα μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, το μέλλον της αυτοκρατορίας των Πέμπερτον απειλείται. Με μίσος αρχίζει να σχεδιάζει το φόνο του κρυφού γιου του Τζορτζ, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προστατεύσει την ακίνητη περιουσία τους προτού την κατασχέσει η κυβέρνηση.

Δείτε το trailer της ταινίας…

Από την άλλη, το «Αστερίξ: Η κατοικία των θεών» είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων Αστερίξ που θα προβληθεί σε 3D και βασίζεται στον 17ο τόμο από τη σειρά των δημοφιλών κόμικς με την οποία μεγαλώσαμε, σε σενάριο του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του Αλμπέρ Ουντερζό. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1971 στο γαλλικό περιοδικό κόμικς «Pilote» και το 1973 μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα Αγγλικά.

Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους μετατρέψει σε Ρωμαίους. Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικήσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από τον διαφορετικό κίνδυνο;

Δείτε το trailer της ταινίας…