Η σειρά ταινιών «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» συνεχίζεται με την «Αυγή». Η συνέχεια του δημοφιλούς franchise βγαίνει σήμερα στις σκοτεινές αίθουσες, συνοδευόμενη από άλλα 4 φιλμ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ματ Ριβς με τους: Άντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, ένας θανατηφόρος ιός έχει εξολοθρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος. Την ίδια στιγμή, ο ευφυής πίθηκος Σίζαρ έχει οργανώσει μια ευημερούσα κοινότητα σε μια δασώδη περιοχή λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Η ξαφνική εμφάνιση μιας ένοπλης ομάδας ανθρώπων στην περιοχή που ελέγχουν οι πίθηκοι θα αλλάξει τις ισορροπίες, βάζοντας φωτιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων.

«Κάποτε Στη Νέα Υόρκη»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ

Το 1921 η Εύα Σιμπούλσκα φτάνει από την Πολωνία στο Έλις Άιλαντ της Νέας Υόρκης και καταφέρνει να περάσει στη χώρα χάρη στον Μπρούνο, έναν άντρα που την προστατεύει, αλλά και την εκμεταλλεύεται, σπρώχνοντάς την στην πορνεία. Η γνωριμία της με τον εξάδελφό του Ορλάντο, έναν ταχυδακτυλουργό, θα της δώσει ελπίδες για να ξεφύγει και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

«Ο Μίτος Της Αριάν»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρ Γκεντιγκιάν με τους: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ζακ Μπουντέ, Ζεράρ Μεϊλάν

Η Αριάν ετοιμάζει την τούρτα γενεθλίων της, περιμένοντας τους προσκεκλημένους της. Μόνον που κανείς από αυτούς δεν θα φανεί και η μεσήλικη εορτάζουσα θα πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να αποδράσει προς το άγνωστο. Ένας νεαρός μοτοσικλετιστής θα προθυμοποιηθεί να την πάει σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα. Εκείνη θα τον ακολουθήσει και λίγο αργότερα θα βρεθεί χωρίς αυτοκίνητο, λεφτά και κινητό, ξεκινώντας μια συναρπαστική περιπέτεια.

«Rage»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πάκο Καμπέθας με τους: Νίκολας Κέιτζ, Ρέιτσελ Νίκολς, Ντάνι Γκλόβερ, Πίτερ Στορμάρε

Ο Πολ Μαγκουάιρ έχει αφήσει, πλέον, πίσω του την αμαρτωλή ζωή. Σε ανύποπτη στιγμή, όμως, εμφανίζονται φαντάσματα από τον πρότερο… εγκληματικό του βίο. Άγνωστοι απαγάγουν τη μοναχοκόρη του, αναγκάζοντάς τον να βγάλει το κουστούμι και να ριχτεί μαζί με τα φιλαράκια του στο βούρκο του υποκόσμου για να βρει τους ενόχους.

«Κι Όμως… Γίνεται»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ με τους: Μάικλ Ντάγκλας, Νταϊάν Κίτον, Στερλίν Τζέρινς

Ο Όρεν Λίτλ, είναι ένας στρυφνός μεσίτης που θέλει να κάνει ένα τελευταίο μεγάλο ντιλ και μετά να αποσυρθεί. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται μπροστά του ο αποξενωμένος γιος του μαζί με την εγγονή του Σάρα, που δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της. Ανίδεοι για το πώς να φροντίσουν ένα ανήλικο παιδί, ζητούν τη βοήθεια της γειτόνισσας Λια. Σιγά-σιγά, ο Όρεν μαθαίνει να ανοίγει την καρδιά του, σε μια κομεντί που αποτελεί την αφορμή για να συναντηθούν, για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα τους, ο Μάικλ Ντάγκλας και η Νταϊάν Κίτον στην οθόνη.