Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μόλις ξεκίνα με μεγάλες… επιστροφίες. Από τη μία ξεχωρίζει η βιογραφική ταινία «Back to Black» για την άνοδο και πτώση της αδικοχαμένης Έιμι Γουάινχαουζ και από την άλλη, έχουμε τη μεγάλη επιστροφή των θρυλικών κυνηγών φαντασμάτων των 80s. Οι Ghostbusters είναι ξανά εδώ, σε μία συνάντηση παλιών και νέων που θα μας συγκινήσει.

Στις πρεμιέρες της εβδομάδας έχουμε και τα «Μαθήματα της Μπλάγκα» από την Βουλγαρία, το «Τοτέμ» από το Μεξικό που αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες για την παιδική ηλικία, αλλά και το σουρεαλιστικό «Wolfman Radio» του Γιώργου Παντελεάκη.

Back to Black

Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον
Σενάριο: Ματ Γκρίναλς
Μουσική: Νικ Κέιβ, Γουόρεν Ελις
Πρωταγωνιστούν: Μαρίσα Αμπέλα, Τζακ Ο’Κόνελ, Έντι Μάρσαν, Τζούλιετ Κόαν, Λέσλι Μάνβιλ
Διάρκεια: 122 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Έιμι Γουάινχαουζ και της δημιουργίας του πρωτοποριακού της άλμπουμ, Back to Black. Ειπωμένη από την οπτική της Έιμι και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία.

Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου

Σκηνοθεσία: Τζιλ Κέναν
Σενάριο: Τζέισον Ράιτμαν, Τζιλ Κέναν
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Μπιλ Μάρεϊ, Κόρι Κουν, Φιν Γούλφχαρντ, Νταν Ακροϊντ, ΜακΚένα Γκρέις,
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
Η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθµό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί µε τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δηµιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασµάτων. Όταν, όµως, η ανακάλυψη ενός αρχαίου αντικειµένου απελευθερώσει µία ορδή φαντασµάτων που σκορπά τον τρόµο παντού, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και τον κόσµο από µια δεύτερη εποχή των παγετώνων.

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα

Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ
Σενάριο: Στέφαν Κομαντάρεφ, Συμεών Βεντσιλάβοφ
Πρωταγωνιστούν: Ελι Σκόρτσεφα, Γερασίμ Γεώργιεφ-Γερώ, Ιβάν Βαρνέφ
Διάρκεια: 114 λεπτά
Διανομή: Danaos Films

Η υπόθεση
Η εβδομηντάχρονη Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στον νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις. Απεγνωσμένη, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, θα περάσει στην απέναντι όχθη: μεθοδικά, γίνεται και η ίδια απατεώνας.

Τοτέμ

Σκηνοθεσία: Λίλα Αβιγιές
Σενάριο: Λίλα Αβιγιές
Πρωταγωνιστούν: Ναΐμα Σεντίς, Μονσεράτ Μαρανιόν, Μαρισόλ Γκαζέ, Σαόρι Γκούρζα, Ματέο Γκαρσία
Διάρκεια: 95 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας τις θείες της στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνουν για τον πατέρα της. Καθώς το φως της ημέρας ξεθωριάζει, μια παράξενη και χαοτική ατμόσφαιρα κυριαρχεί, γκρεμίζοντας τους δεσμούς που κρατούν μια οικογένεια ενωμένη. Η Σολ θα καταλάβει ότι ο κόσμος της πρόκειται να αλλάξει δραματικά, και θα συνειδητοποιήσει την ουσία του να αφήνεις κάποιον να φύγει και να εκτιμάς το ότι είσαι ζωντανός.

Για Πάντα Νέοι

Σκηνοθεσία: Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι
Σενάριο: Νοεμί Λόβσκι, Καρολίν Ντερουάς-Γκαρέλ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι
Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέσκιεβιτς, Σοφιάν Μπενασέρ, Λουί Γκαρέλ, Μισά Λεσκότ
Διάρκεια: 125 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Στα τέλη του ’80, στο Παρίσι, μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην σχολή Les Amandiers, την περιζήτητη θεατρική δραματική σχολή του Πατρίς Σερό. Οι νεαροί, ενθουσιασμένοι, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο θέατρο αλλά και στον έρωτα. Στην πορεία μαθαίνουν, παίζουν, αγαπούν, ερωτεύονται, φοβούνται και γενικώς ζουν τη ζωή στο μάξιμουμ. Όμως ταυτόχρονα βιώνουν και τις πρώτες τους τραγωδίες…

Ο Χορός των Φαντασμάτων

Σκηνοθεσία: Κιμ Μπέρντον & Ρόμπερτ Τσάντλερ
Σενάριο: Κίρον Σελφ, Τζάιλς Νιου, Οσκαρ Γουάιλντ
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Φράι, Χιου Λόρι, Φρέντι Χάιμορ, Έμιλι Κάρεϊ, Τόμπι Τζόουνς, Ιμέλντα Στόντον
Διάρκεια: 85 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21

Η υπόθεση
να φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο!

Wolfman Radio

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης
Σενάριο: Γιώργος Παντελεάκης
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Τσόκα, Γιώργος Παντελεάκης, Τζιμ Γούντκοκ, Τσάκσουι Ταουλίρ
Διάρκεια: 71 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Η σουρεαλιστική εικόνα του Τόμυ, κατηφορίζει το μοναχικό
μονοπάτι του έκπτωτου αναζητητή. Το κοστούμι του φτιαγμένο «Μπί Σπόουκ», κατά παραγγελία. Ένα τυφλό κορίτσι στο μονοπάτι δίπλα από την όχθη του ποταμιού. Μια περιδίνηση στο κόσμο της χωριστικότητας, πέρα από τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σημειώνεται μια σειρά από περιστατικά που εκτυλίσσονται με τη λογική ενός ονείρου, που μπορεί να ερμηνευτεί χωρίς όμως να εξηγηθεί.

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Σκηνοθεσία: Κόλιν & Κάμερον Κερνς
Σενάριο: Κόλιν & Κάμερον Κερνς
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν, Λόρα Γκόρντον, Φέισαλ Μπάτσι, Iαν Μπλις
Διάρκεια: 93 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
31 Οκτωβρίου 1977. Ο τηλεοπτικός αντίπαλος του Τζόνι Κάρσον, Τζακ Ντελρόι, φιλοξενεί το talk show «Night Owls» που εδώ και καιρό είναι ένας έμπιστος σύντροφος όσων ξενυχτούν σε όλη τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της συζύγου του Τζακ, τα ποσοστά τηλεθέασης έχουν πέσει κατακόρυφα. Απελπισμένος και αποφασισμένος να ανατρέψει την τύχη του, ο Τζακ σχεδιάζει μία ξεχωριστή εκπομπή για το Halloween, χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να εξαπολύσει το κακό στα σαλόνια της Αμερικής.