Ο καιρός ακόμα καλοκαιρινός, παρόλο που οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στην πόλη εδώ και μέρες. Και αν δεν έχετε καταφέρει ακόμη να επανασυνδεθείτε με την παρέα, μόλις συγκεντρωθείτε και πάλι όλοι στη βάση σας δώστε ραντεβού σε κάποιο από τα μπαρ που θα βρείτε παρακάτω.

Με τραπεζάκια σε πεζόδρομους και εξωτερικούς χώρους, αποτελούν ιδανική επιλογή για κους κους με τους φίλους μετά από καιρό στο κέντρο της Αθήνας.

Baba au Rum

Όποιος θέλει να πει ότι απολαμβάνει το cocktail του σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το Baba Aur Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου στο κέντρο της Αθήνας. Το «παιδί» του Θάνου Προυναρούς, ενός από τους καλύτερους bartender στη μπαρ σκηνή της πόλης, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς.

Η μπάρα του εξειδικεύεται στο ρούμι, καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη, ενώ τα cocktails που θα απολαύσει κανείς εδώ, σίγουρα δεν θα τα ξαναδοκιμάσει πουθενά αλλού.

Diego

Το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία– ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978– βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Barro Negro

To Barro Negro δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις εξόδους με άρωμα οίνου.