Είναι ίσως μία από τις πιο παρεξηγημένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Στο Κολωνάκι, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, θα βρείτε σίγουρα στέκια που θα σας κάνουν να νιώσετε οικεία και χαλαρά για να περάσετε όμορφα κατά την έξοδό σας με την παρέα ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μάλιστα, τρία από αυτά, εντελώς ανεπιτήδευτα και άκρως φιλικά, σίγουρα θα γίνουν και το στέκι σας στην περιοχή.

Ιπποπόταμος

ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Bar 56

bar56

Όποιοι δεν το έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά, σίγουρα πρέπει να το συμπεριλάβουν στις άμεσες επιλογές τους. Τουλάχιστον όσοι βρίσκουν ενδιαφέρον το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αυθεντικό μπαρ, με τεράστια κάβα σε ουίσκι και ρούμι. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στέκι στο Κολωνάκι που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές των ‘90s και μεταφέρει πίσω στο χρόνο με το ατμοσφαιρικό και ίσως και λίγο καλτ σκηνικό του. Δώστε ραντεβού στη γωνία Πλουτάρχου και Κλεομένους και να είστε σίγουροι ότι θα θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του Bar 56 ξανά και ξανά.

Jazz n Jazz

Jazz n jazz

Μπαρ- θρύλος, όχι μόνο για τους λάτρεις της τζαζ και το Κολωνάκι, αλλά για όλη τη νυχτερινή σκηνή της πόλης. Το Jazz n Jazz αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία μόνο του, και η εμπειρία που θα βιώσει κανείς εδώ, σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη. Βρίσκεται κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4), στο Λυκαβηττό και πρόκειται για αυθεντικό ποτάδικο. Η μουσική, όπως γίνεται άλλωστε αντιληπτό και από το όνομά του, κινείται σε τζαζ ρυθμούς -από την δεκαετία των ‘20s έως τα ‘50s- ενώ τους τοίχους του κοσμούν εξώφυλλα δίσκων, αφίσες διάσημων μουσικών της Αμερικής κ.α.