Αν το μόνο που αναζητάς μετά από μια άκρως κουραστική ημέρα είναι να απολαύσεις το αγαπημένο σου ποτό ή cocktail σε ένα στέκι cool, χαλαρό και ανεπιτήδευτο, τότε οι διευθύνσεις που ακολουθούν παρακάτω σίγουρα πρέπει να μπουν στην βραδινή του ατζέντα.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του και η εκπληκτική ταράτσα του.

Ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Baba Au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι –διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη– η μπάρα του Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

Diego

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και  σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.