Στις τηλεοπτικές σειρές και ιδιαίτερα στις αμερικανικές οι χαρακτήρες κλείνουν σχεδόν πάντα απότομα το τηλέφωνο και ποτέ δεν λένε «αντίο», δημιουργώντας μερικές φορές την αίσθηση πως είναι αγενείς ή δεν έχουν τρόπους.

Εντούτοις, υπάρχει σοβαρός λόγος για το γεγονός ότι αποφεύγουν να χαιρετίσουν τον συνομιλητή τους, τον οποίο και εξήγησε ο σεναριογράφος και παραγωγός Michael Jamin.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο άνδρας δημοσίευσε βίντεο στο TikTok και ξεκαθάρισε πως το «αντίο» το αποφεύγουν οι παραγωγές για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.

Αρχικά, ανέφερε πως «το “αντίο” προσθέτει περισσότερο ρεαλισμό σε μια σκηνή, αλλά δεν είναι πάντα ωραίο αισθητικά. Μερικές φορές το απότομο κλείσιμο βοηθάει καλύτερα να προχωρήσει η σκηνή».

Έπειτα, ανέφερε ότι το «αντίο» είναι πάντα η πρώτη ατάκα που κόβεται στο μοντάζ στις περισσότερες περιπτώσεις, ώστε να γίνει εξοικονόμηση χρόνου. Μάλιστα, συμβαίνει σε βαθμό, που οι ίδιοι οι σεναριογράφοι αποφεύγουν να γράφουν τη συγκεκριμένη λέξη, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται μερικές φορές οι ηθοποιοί στις πρόβες.

«Στην τηλεόραση, έχουμε αυστηρούς χρόνους προβολής. Πρέπει να παραδώσουμε στο δίκτυο ένα απόσπασμα 22 λεπτών. Έτσι, δεν θα γίνει δεκτό αν είναι μεγαλύτερο, όπως παραδείγματος χάριν 22 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Οπότε, θα γυρίσουμε μεν περισσότερα λεπτά για να έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε τι θα κρατήσουμε, αλλά αποφεύγουμε να γράφουμε πράγματα που ξέρουμε ότι θα κοπούν αμέσως», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να καταλάβετε, αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα αστείο 3 δευτερολέπτων και ένα αντίο σε μια κλήση, θα διαλέξουμε το πρώτο. Άρα, για να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη, δεν γράφουμε ότι θα κοπεί στο τέλος», πρόσθεσε στη συνέχεια.