Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο με λαχταριστά, ολοστρόγγυλα και μυρωδάτα τραγανά κεφτεδάκια; Ή και κεφτέδες, όπως και αν τα πεις, το ίδιο λαχταριστά παραμένουν. Άλλωστε, πρόκειται για αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό που ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, ξυπνά μνήμες από τα παλιά.

Στην Αθήνα, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμους κεφτέδες. Αν θέλετε κι εσείς να γευτείτε το αγαπημένο φαγητό, τότε δείτε παρακάτω πού «βρέχει» κεφτέδες!

Αθηναϊκόν

Ιστορικό ουζερί στη γωνία Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, που λειτουργεί από το 1932. Αγαπημένο στέκι για αρκετούς πολιτικούς αλλά και καλλιτέχνες (Ρίτσος, Τσαρούχης, Μερκούρη, Ρασούλης, Βασιλικός κ.α.), διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε παραδοσιακούς ουζομεζέδες, οι οποίοι το έχουν αναδείξει σε σημείο αναφοράς για όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και όχι μόνο. Τα κεφτεδάκια τηγανητά με δυόσμο, είναι από τα δυνατά πιάτα στο μενού.
Μητροπόλεως 34, Σύνταγμα

Οινοπωλείον

Ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά οινομαγειρεία στου Ψυρρή, που λειτουργεί από το 1928. Το Οινοπωλείον τιμά ιδιαιτέρως την σπιτική κουζίνα και σερβίρει πιάτα μαγειρεμένα με περισσό μεράκι. Από τον κατάλογο εννοείται ξεχωρίζουν τα κεφτεδάκια.
Αισχύλου 12, Ψυρρή

Της Θεάτρου το Στέκι

ΆΛλο ένα «μυστικό» στέκι της πόλης, που σερβίρει από τα πιο νόσυιμα παραδοσιακά φαγητά. Τα κεφτεδάκια εδώ είναι αφράτα, λαχταριστά και τηγανισμένα όπως πρέπει. Της Θεάτρου το Στέκι, έχει και μαγειρευτά ημέρας.
Θεάτρου 7, Ομόνοια

Το Αγρίνιο

Μια ψησταριά που θυμίζει σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας, δεν θα μπορούσε να μη σερβίρει ένα παραδοσιακό φαγητό που είχε κιόλας πρωταγωνιστήσει σε αγαπημένα έργα. Ποιος θα ξεχάσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Κλωτσοσκούφι με τα κεφτεδάκια της; Στο «Αγρίνιο», πάλι, δεν θα ξεχάσετε τα κεφτεδάκια τους, να είστε σίγουροι!
Σινώπης 18, Αμπελόκηποι

Το Καφενείον του Ρίζου

Σε αυτό το Καφενείο, θα απολαύσετε τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια προβατίνας, στην πόλη με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου. Κι όλα αυτά σε έναν χώρο που θυμίζει παλιά Αθήνα.
Ακάμαντος 2, Θησείο