Είτε καθημερινή, είτε σαββατοκύριακο η χαλαρή κουβεντούλα με την παρέα σε μπαρ και wine bar ατμοσφαιρικά, χωρίς ιδιαίτερη βαβούρα και με ωραίες μουσικές είναι μια καλή επιλογή για να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας.

Την επόμενη φορά που θα δώσετε ραντεβού με τους φίλους, σκεφτείτε τα στέκια που ακολουθούν για ένα χαλαρό ποτό, όπως ακριβώς το θέλετε.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Το ραντεβού με την παρέα δίνεται, συνήθως, στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy.

Drupes & Drips

Απέναντι από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, το Drupes +Drips (Ζήτρου 20) είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί που φέρνει κάτω από την Ακρόπολη μοναδικές εικόνες και γεύσεις από Ιταλία. Ο ιδιοκτήτης έχει φέρει στο μαγαζί μερικές από τις καλύτερες ετικέτες ιταλικών κρασιών, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με ποικιλίες ντόπιων, αλλά και εισαγόμενων τυριών και αλλαντικών.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Jazz in Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ– θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.