Μετά την αποκάλυψη του καινοτόμου και επαναστατικού 9X8 hypercar πέρυσι, η Team Peugeot Total Energies αποδέχθηκε μια νέα πρόκληση μηχανικής, αναδημιουργώντας το επικό νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο σε μορφή Lego Technic.

Σε ένα επίτευγμα μηχανικής αριστείας, οι ομάδες σχεδιασμού του Lego Group και της Peugeot Sport δημιούργησαν μια ακριβή έκδοση σε κλίμακα 1:10 του πρωτοποριακού υπεραυτοκινήτου 9X8. Από την κομψή σιλουέτα μέχρι τις λάιμ λάμψεις στο χρώμα, αυτό το νέο μοντέλο της Lego ζωντανεύει την δελεαστική εικόνα του 9X8, οχήματος που καταδεικνύει την πορεία εξηλεκτρισμού της Γαλλικής εταιρείας και ενσωματώνει την διάθεση της για ανταγωνισμό υψηλών επιδόσεων.

Το πραγματικό ηλεκτρικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων του τετρακίνητου υπεραυτοκινήτου έχει αντιγραφεί σε ακριβή κλίμακα σε αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης τις μοναδικές πόρτες του hypercar, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χαμηλών εκπομπών ρύπων, την δυναμική ανάρτηση και το κομψό προφίλ. Οι φανταστικές λεπτομέρειες, όπως ο κινητήρας V6 και τα φωτεινά στοιχεία που λάμπουν στο σκοτάδι, αποτυπώνουν πραγματικά τη συγκίνηση των αγώνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, χρειάστηκε ένας χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη του έργου από τις τεχνικές και σχεδιαστικές ομάδες, προκειμένου να μεταφερθούν απευθείας οι τεχνικές λεπτομέρειες του 9X8 hypercar στο μοντέλο Lego.

Αυτή η τελευταία προσθήκη στη σειρά Lego Technic έχει ύψος πάνω από 13 εκ, πλάτος 22 εκ και μήκος 50 εκ (όταν είναι πλήρως κατασκευασμένο) και προσφέρει μια συναρπαστική «φανταστική αγωνιστική» εμπειρία στους θαυμαστές και φίλους της Lego. Η έκδοση – παιχνίδι του αγωνιστικού αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA στην Πορτογαλία, πριν το πραγματικό αυτοκίνητο βγει στις πίστες προετοιμάζοντας την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στον αγώνα Le Mans 24 Hour στις 10-11 Ιουνίου.

Το σετ θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο της Lego από την 1η Μαΐου στην τιμή των 199,99 ευρώ, αφορά ηλικίες 18+ και αποτελείται από 1.775 τεμάχια.