Η MG δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του GTS, του πρώτου crossover μοντέλου της το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται το Μάιο στην Κίνα, πριν περάσει στην Ευρώπη το 2016.

Η κινέζα «μαμά» της MG, η Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), μας προϊδέασε για τις προθέσεις της βρετανικής φίρμας, μέσω του MG CS concept της έκθεσης της Σαγκάης του 2013.

Άλλωστε, η έκδοση παραγωγής που βλέπουμε σήμερα, αντλεί τη σχεδιαστική της έμπνευση από το εν λόγω πρωτότυπο. Επιρροές υπάρχουν και από τα MG3 και MG6 της υπάρχουσας γκάμας.

Η MG «υπόσχεται» πως το GTS πατάει σε μια νέα, μεταβλητού μεγέθους, SUV πλατφόρμα της SAIC, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρουσίαση και άλλων crossover μοντέλων μελλοντικά από τη φίρμα.

Το MG GTS έχει μήκος 4.500 χλστ., ενώ το πλάτος και το ύψος του ορίζονται στα 1.675 χλστ. Βρίσκεται, δηλαδή, από άποψη διαστάσεων στο άνω τμήμα της κλάσης των μικρομεσαίων SUV, ενώ τιμολογιακά αναμένεται να βρεθεί στο κάτω κομμάτι της.

Στην Κίνα το MG GTS θα διατίθεται αρχικά με ένα 2λιτρο σύνολο βενζίνης άμεσου ψεκασμού, το οποίο έχει ισχύ 220 ίππων και ροπή 350 Nm, προσφέροντας μια επίδοση στο 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 8 δλ. Μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, η κίνηση μεταδίδεται -ανάλογα με την έκδοση- στους 2 ή στους 4 τροχούς.

Πριν το MG GTS πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος, η παλέτα των κινητήρων του θα εμπλουτιστεί, περιλαμβάνοντας και ένα 1.800αρι μοτέρ πετρελαίου.

Πηγή: autotriti.gr