Μπορεί ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα να δήλωνε επιφυλακτικός όταν του προτάθηκε να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Fiesta για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι, ωστόσο το ξεκίνημα του δηλώνει πως ήταν 100% έτοιμος για αυτό το βήμα.

Ο Πολωνός, πρώην πιλότος της Formula 1, οδηγεί την κούρσα της γενικής κατάταξης του ράλι του Μόντε Κάρλο, έχοντας κερδίσει τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα, κάνοντας μάλιστα εντυπωσιακούς χρόνους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος μάλλον βρήκε κακό μπελά με τον Πολωνό. Την πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνει ο Κρις Μικ.

Δύσκολες ήταν οι συνθήκες στις πρώτες ειδικές του Μόντε Κάρλο με τη βροχή να αναγκάζει τους περισσότερους οδηγούς να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι, αφού ακόμη είναι νωρίς για να ρισκάρουν.

Mεγάλος άτυχος της πρώτης ειδικής ήταν ο Τιερί Νουβίλ, ο οποίος είχε έξοδο, χωρίς να καταφέρει να επιστρέψει στην ειδική, βάζοντας έτσι πρόωρο τέλος στην ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι της Hyundai.

«Μετά το πρώτο μέρος έχασα το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ήθελα να αποφύγω τη σύγκρουση, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω και έτσι χτύπησα στο πίσω μέρος. Και οι δύο είμαστε καλά, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα λόγω των ζημιών στο αυτοκίνητο», ήταν τα λόγια του Νουβίλ.

Στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ενώ την δεκάδα συμπληρώνει ο Μίκο Χιρβόνεν.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS2:

1. Κούμπιτσα, M-Sport Ford, 30:58.3
2. Οζιέ, VW, +36.8
3. Μικ, Citroen, +39.3
4. Μπουφιέ, M-Sport Ford, +41.8
5. Όστμπεργκ, Citroen, +42.6
6. Σόρντο, Hyundai, +1:15.3
7. Λάτβαλα, VW, +1:18.4
8. Σαρντόνετ, Citroen DS3, +1:25.7
9. Έβανς, M-Sport, +1:28.0
10. Χιρβόνεν, M-Sport, +1:40.1

Νικητές ειδικών:

SS1: Κούμπιτσα, M-Sport
SS2: Κούμπιτσα, M-Sport

Πηγή: sport-fm.gr