Μετά από τον καταιγισμό ειδήσεων σχετικά με το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, που πολλές φορές ήταν αντικρουόμενες μεταξύ τους, έρχεται η απάντηση που λύνει το μυστήριο της τραγικής πτώσης του πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα στα βουνά της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το πόρισμα των αρχών προκύπτει πως η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ κατέγραφε την διαδρομή του την στιγμή του ατυχήματος και δείχνει πως η πορεία του έγινε με χαμηλή ταχύτητα.

Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το πόρισμα των ειδικών που είδαν το διάρκειας 2 λεπτών βίντεο, δεν βρισκόταν εκτός πίστας και δεν προσπάθησε να βοηθήσει κάποιον.

Την ώρα του ατυχήματος περνούσε από την μια διαδρομή σε μια διπλανή της, κόβοντας δρόμο από ένα μονοπάτι στο οποίο υπήρχε φρέσκο και απάτητο χιόνι, μόλις 8 μέτρα από το κέντρο της διαδρομής της πίστας.

Οι εικόνες σύμφωνα με τη γαλλική τηλεόραση «Bfm» που είδε πρώτη το βίντεο, δείχνουν τον Μίκαελ να βρίσκει με το ένα πέδιλο του σκι σε ένα βράχο που δεν φαινόταν ούτε από την κάμερα, αφού ήταν σκεπασμένος με ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Σε εκείνο το σημείο φαίνεται να χάνει την ισορροπία του και να εκτοξεύεται, σαν από ένα καταπέλτη, αφού τα σκι του μπλόκαραν στο βράχο και έφυγαν από τις μπότες του, ενώ το σώμα του διέγραφε πορεία προς το μοιραίο βράχο.

Ο Μίκαελ φαίνεται (σαν να πραγματοποιεί βουτιά στη θάλασσα) να πέφτει με το κεφάλι και το στήθος στο φρέσκο χιόνι που έκρυβε ακόμα ένα κρυμμένο βράχο, αυτόν που τον έχει στείλει στο νοσοκομείο.

Σε εκείνο το σημείο το κράνος του κόπηκε σε δύο κομμάτια…