Η Renault, και συγκεκριμένα το αγωνιστικό της τμήμα, θα συνεργαστεί με την ομάδα της Spark Racing για να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα ηλεκτρικής Formula.

Λίγα είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε, παρά μόνο πως η συμφωνία της Renault με την ομάδα της Spark Racing είναι να προμηθευτούν 42 ηλεκτρικά μονοθέσια στην αρχή της σεζόν και η ονομασία τους θα είναι «Spark-Renault».

Στους ερχόμενους μήνες, οι μηχανικοί του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής φίρμας θα συνεργαστούν με το τεχνολογικό τμήμα της Spark Racing για να αναπτύξουν έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα υπόσχεται μια εξαιρετική απόδοση και θα αποτελεί ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Renault, Philippe Klein, αναφέρει ότι η γαλλική φίρμα προωθεί, αλλά και ασχολείται πολύ επάνω στα πρότζεκτ που αφορούν μηδενικούς ρύπους, κάτι που φαίνεται και από τα 4 ηλεκτρικά μοντέλα που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Formula-E είναι μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση και γι’ αυτό είναι ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουν στο μοναδικό πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας με μηδενικούς ρύπους.

Πηγή: autotriti.gr