Ο Walter de Silva, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του VW Group, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι στις προθέσεις της εταιρείας είναι το νέο Scirocco να διαθέτει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με το σημερινό. Αν και δεν αποκάλυψε επιπλέον πληροφορίες, ανέφερε πως το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2015.

Οι φήμες μάλιστα αναφέρουν, ότι η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει εντελώς τη σχεδίασή του, τόσο για να αποδείξει ότι «μπορεί» και «τολμά», όσο και για να αποφύγει τα αρνητικά σχόλια που εισέπραξε η συγκρατημένη σχεδίαση της 7ης γενιάς του Golf που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Το νέο VW Scirocco αναμένεται να βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα του ομίλου, την MQB, ενώ δεν είναι απίθανο να το δούμε και σε τετρακίνητη έκδοση (πληροφορίες από την VW αναφέρουν ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα αναδεικνύει ιδιαίτερα το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου).

Όσον αφορά, τέλος, στην γκάμα των κινητήρων, πιθανολογείται ότι θα μοιράζεται τα ίδια σύνολα με το Golf, με τον ολοκαίνουργιο 1,4 TSI των 140 ίππων, ο οποίος φέρει το σύστημα ενεργής διαχείρισης κυλίνδρων (ACT), να παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Πηγή: autotriti.gr