Στο ρόλο των μηχανικών της Formula 1 μπαίνουν μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο «project F1 in Schools».

Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμός τεχνολογίας και σήμερα υλοποιείται σε διάφορες χώρες. Στόχος των μαθητών είναι να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μικρά μοντέλα αυτοκινήτων F1 από ξύλο balsa. Από τις ομάδες που συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα, η νικήτρια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools, που γίνεται κάθε χρόνο.

Την πρόκληση δέχτηκαν και έξι νεαροί μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου. Η Ειρήνη, ο Θωμάς, η Μαρία, ο Ιπποκράτης, η Χριστίνα και ο Δημήτρης δημιούργησαν την ομάδα Velocity Racing και εδώ και μήνες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το εγχείρημά τους για ένα αυτοκίνητο από ξύλο το οποίο θα κινείται με διοξείδιο του άνθρακα, όπως αναφέρει το prismanews.gr.

Η ομάδα περιγράφει το όχημα που σκοπεύει να κατασκευάσει σαν ένα «αμαξίδιο μικρών διαστάσεων (περίπου 20 εκατοστών), το οποίο θα κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου που θα περιέχει συμπιεσμένο CO2».

Αν καταφέρουν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας και να κερδίσουν τα υπόλοιπα σχολεία τότε θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τη βοήθεια του καθηγητή τους Παναγιώτη Τουμπανιάρη, οι μικροί μαθητές μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και εμβαθύνουν σε διάφορους τομείς της φυσικής παίρνοντας εφόδια χρήσιμα για την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.