Οι ομάδες της Hyundai Motorsport Customer Team ξεκίνησαν την προετοιμασία για τη σεζόν WTCR – FIA World Touring Car Cup του 2019, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της BRC Racing Team ανακοινώθηκαν επίσημα οι δύο ομάδες των i30 N TCR, καθώς και οι οδηγοί για το 2019. Η BRC Hyundai N Squadra Corse θα φιλοξενήσει τον πρωταθλητή του 2018, Gabriele Tarquini καθώς και τον Norbert Michelisz ενώ οι νεοεμφανιζόμενοι Augusto Farfus και Nicky Catsburg θα αγωνιστούν για την BRC Hyundai N Lukoil Racing Team.

Και οι τέσσερις οδηγοί ήταν παρόντες στην εκδήλωση, κατά την οποία έκαναν το ντεμπούτο τους τα i30 N TCR. Τα αυτοκίνητα θα αγωνισθούν για πρώτη φορά στoν αγώνα WTCR, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ως πρωταθλητής, ο Tarquini έχει το προνόμιο να αγωνισθεί με το αυτοκίνητο Νο 1 i30 N TCR. Ο Norbert Michelisz θα αγωνιστεί ξανά με το Νο 5 ενώ για την πρώτη τους σεζόν WTCR, ο Augusto Farfus επέλεξε το Νο 8 και ο Nicky Catsburg το Νο 88.

Το κουαρτέτο των οδηγών θα αγωνιστεί στους δέκα αγώνες της σεζόν 2019, που θα διεξαχθούν σε τρεις ηπείρους. Αρχίζοντας από το Μαρόκο στις 5-7 Απριλίου, η δράση θα συνεχιστεί σε πέντε πίστες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Σλοβακία, Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία) πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Η σεζόν θα επανεκκινήσει στο Ningbo της Κίνας τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια τα πληρώματα θα αγωνισθούν στη Suzuka και το Macau. Η Μαλαισία θα φιλοξενήσει τον τελικό γύρο της σεζόν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο team director της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, δήλωσε: «Η σεζόν του 2019 FIA WTCR είναι πολύ κοντά και φαίνεται ότι θα είναι μια ακόμη άκρως ανταγωνιστική σεζόν. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος υποστηρίξαμε τις ομάδες αγωνιστικών πελατών και τους οδηγούς στις προετοιμασίες τους. Το i30 N TCR ήταν απίστευτα επιτυχημένο στη περσινή σεζόν, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και για την επόμενη σεζόν. Και οι δύο ομάδες, καθώς και οι τέσσερεις οδηγοί, είναι αξιόλογοι διεκδικητές του πρωταθλήματος και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε αυτή την πρόκληση. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ως προς την πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν, αλλά είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε σε κάθε τους βήμα».

Με την σειρά του, ο διάσημος Ιταλός οδηγός, Gabriele Tarquini, δήλωσε: «Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν, καθώς θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Ειλικρινά, θεωρώ ότι οι πιο κοντινοί αντίπαλοι μου είναι οι  οδηγοί του άλλου i30 N TCR. Είδαμε πέρυσι πόσο σκληρή είναι η μάχη για τον τίτλο (καθορίζεται στους τελικούς γύρους του έτους) και θα είναι το ίδιο και το 2019. Όλοι έχουν δουλέψει σκληρά τον χειμώνα και έχουμε νέους κανόνες αγώνων, νέους οδηγούς και μια νέα πίστα να αντιμετωπίσουμε πριν φτάσουμε στο τέλος της σεζόν».

Νίκος Τσάδαρης