Όσα θαύματα κι αν κάνει η σύγχρονη αυτοκίνηση, όσους λαγούς κι αν βγάλει από το καπέλο της, δύσκολα θα ξεπεράσει ποτέ την ομορφιά και την απλότητα των παλιών αγωνιστικών.

Η χρυσή εποχή της ταχύτητας παραμένει άφταστη σε επίπεδο κομψότητας, κι αυτό ακριβώς πιστεύει και ο Christopher Runge, που μετέτρεψε το γκαράζ του στη Runge Cars, τον πλέον ιδιαίτερο κατασκευαστή χειροποίητων αυτοκινήτων του κόσμου.

Και τώρα, με το Runge RS Racer, μας υπενθυμίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αγωνιστική μαγεία της δεκαετίας του ’50, καθώς όπως λέει ο ίδιος: «ο σχεδιασμός αντλεί από τα αγωνιστικά RSK και [Porsche] Spyder, παντρεμένα με στιλιστικές λεπτομέρειες από τη Maserati και τη Ferrari».

Το καλογυαλισμένο αλουμινένιο σασί του διθέσιου και το υπέροχο δέρμα του σαλονιού θυμίζουν πράγματι άλλες, ένδοξες εποχές της αυτοκίνησης, συνδυάζοντας γερμανική τελειότητα και ιταλικό στιλ.

Το RS είναι η τελευταία δημιουργία της Runge Cars, ένα σύγχρονο, μικρό και πανάλαφρο αγωνιστικό καμωμένο αποκλειστικά στο χέρι με τη φινέτσα του παρελθόντος. Ο κινητήρας του αποδίδει 159 άλογα, αν και η ιπποδύναμη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι εδώ το ζητούμενο.

Κάθε Runge είναι ένα μοναδικό σύγχρονο κλασικό με ρετρό αναφορές, όπως αρέσκεται να το αποκαλεί ο Christopher, και δεν μοιάζει με τίποτα που κυκλοφορεί στον δρόμο…